Nyhed

Danser med Drenge-medlemmer distancerer sig fra Klaus Kjellerup efter ytringer om krigen i Ukraine

GAFFA.dk - alt om musik

Efter de sidste dages kontroversielle opslag og ytringer om krigen i Ukraine fra Danser med Drenges bassist og sangskriver Klaus Kjellerup, har alle andre bandmedlemmer taget afstand fra ham og sat den kommende turné på pause.

Klaus Kjellerup er nok et navn, mange af os forbinder med skarptskåren popmusik, givet hans fortid med det ikoniske 80’er-band Tøsedrengene og det godt og vel 30 år gamle Danser med Drenge. Ud over at være denne succesrige sangskriver har Kjellerup også et vist renommé inden for journalistikkens verden.

Over de sidste 15 år har Kjellerup på sin vis udviklet sig til en selvproklameret ”vrissen gammel mand”. Her refererer vi til hans kortlivede bagsideskriverier i Ekstra Bladet i 2010. Fra hans skrevne såvel som sungne opråb om frihedsberøvelse, grundet ændringer i rygelovgivningen, til hans meget aktive Twitter-tilstedeværelse, hvor eksempelvis kausalitets-koblingen mellem tobaksrygning og mindsket corona-smitte omfavnes.


Man kan sige, at Kjellerup i den grad gerne vil opsøge og følge en anden vinkel, end hvad mainstreammedierne og den generelle samfundsdiskurs drejer sig om. Dette gælder også krigen i Ukraine, hvor Kjellerup har udtalt, at dette vestlige narrativ om Rusland og Putin som krigsførende civilmordere er én stor løgn. I stedet er det ukrainske nazi-grupperinger, der foretager alle bombningerne. Som han svarer en Twitter-bruger, her citeret af Ekstra Bladet:

”Nej Du er vildledt af Vestens medier, som lyver konsekvent om Ukraine, præcis ligesom de gjorde om Corona. Russerne bomber intet. Det er de ukrainske naziterrorgrupper, der bomber Ukraine. Russerne betragter sig slet ikke som fjender af Ukraine eller af det ukrainske folk. ”

 


Dette var dog over grænsen for Kjellerups bandmedlemmer i Danser med Drenge, der nu alle har trukket sig fra bandet, i forbindelse med hans udtalelser om krigen. På Facebook skriver bandets trommeslager Kasper Langkjær:

”Det er holdninger, som uimodsagt vil fremstå som Danser med Drenges, hvilket de absolut ikke er, og som vi er forpligtede til at tage afstand fra. På baggrund af dette er et ikke muligt for os at gennemføre den kommende turné sammen med dig [Klaus Kjelerup], og vi træder ligeledes ud af et fremtidigt samarbejde. ”

Kjellerup er vendt til Twitter her til eftermiddag for at kommentere på bandsituationen:


”Hvis det, der skal til for at DmD gennemfører touren i april-maj, er at jeg trækker mig fra den, så må jeg gøre det – det jeg skylder jeg DmDs fans + vore bookere & arrangører.
Det er min fejl alene at jeg ikke forudså, at mine ord kunne få disse konsekvenser. ”

 


 

Til Ekstra Bladet udtaler han videre: "Jeg lægger mig fladt ned. Jeg ville ønske, jeg kunne trække det tilbage. At jeg kunne sige 'hold kæft' med tilbagevirkende kraft, som det hedder i en af vores sange. Men det kan jeg ikke."

LÆS OGSÅ: Bagmand i Danser med Drenge – Corona-reglerne taler ned til folk


ANNONCE