Nyhed

Koda suspenderer alle betalinger til Rusland

GAFFA.dk - alt om musik

Det nordiske Polaris-samarbejde, deriblandt Koda, har i denne uge besluttet sig at suspendere alle betalinger til det russiske forvaltningsselskab RAO, grundet Ruslands invasion af Ukraine.

Siden den russiske invasion af Ukraine begyndte, har det store spørgsmål drejet sig om, hvordan Vesten svarer igen, uden at opildne konflikten. Svaret har i mange henseender været sanktioner på det statslige såvel som det private plan. Dette svar har dog været mere betændt på de kulturelle områder, da russiske kunstnere i mange tilfælde er både anti-krig og anti-Putin, eksempelvis Pussy Riot (billedet), hvilket man har kunnet læse blandt andet her på GAFFA.dk

Nu ser vi så Koda i samarbejde med de nordiske forvaltningsselskaber Teosto (Finland), TONO (Norge) og STEF (Island), der udgør samarbejdsorganisationen Polaris, gå ud og stoppe al pengestrøm til det russiske selskab RAO. Groft forklaret betyder dette, at de penge der skal udbetales til russiske sangskrivere og komponister, hvis deres værker bliver spillet i enten Norge, Danmark, Finland eller Island, nu ikke kan udbetales, da dette foregår igennem RAO.


Kodas direktør, Gorm Arildsen udtaler i en pressemeddelelse følgende i forbindelse med denne beslutning:

"Som resten af verden har vi naturligvis fulgt med i de rædsler, der netop nu foregår i Ukraine, og for at støtte op om vores ukrainske kolleger har vi suspenderet alle vores betalinger til Rusland. Vi er klar over, at sådan et tiltag risikerer at gå ud over kunstnerne, men indtil Ruslands brutale invasion og EU’s sanktioner ophører, ser vi ingen anden udvej end at suspendere vores betalinger."

LÆS OGSÅ: Russisk rappers antikrigssang går viralt – ”Dette er en modig udtalelse i Rusland”


ANNONCE