Nyhed

Louis Tomlinson, Yungblud med flere aflyser russiske koncerter

GAFFA.dk – alt om musik

Også støjrockbandet Health har aflyst deres kommende koncerter i Rusland

Forleden annoncerede Green Day, at de som et af de første større internationale navne havde aflyst en koncert i Rusland oven på den russiske invasion af Ukraine den 24. februar.

Nu får Green Day følgeskab af flere andre navne. Både Louis Tomlinson, Yungblud og det amerikanske støjrockband Health har aflyst kommende koncerter i Rusland, skriver NME.

Louis Tomlinson skulle have spillet i både Ukraine og Rusland i juli, henholdsvis hovedstaden Kiev (som er under russisk angreb, og som russiske tropper nu befinder sig lige uden for) og Moskva. På Instagram skriver han: "På grund af de aktuelle begivenheder i Ukraine er jeg desværre nødt til at aflyse mine koncerter i Moskva og Kiev indtil videre. Sikkerheden for mine fans er vigtig for mig, og mine tanker går ud til Ukraines befolkning og alle, der lider under denne meningsløse krig."

Yungblud har aflyst sine planlagte koncerter i Moskva og Skt. Petersborg 24. og 25. maj. På Twitter skriver han blandt andet: 

"Jeg er knust over at måtte fortælle, at jeg aflyser mine planlagte koncerter i Rusland denne sommer. Jeg er knust, fordi jeg ved, at de ondskabsfulde og brutale handlinger fra det russiske regime ikke afspejler holdningerne og idealerne hos de skønne mennesker, jeg har mødt i Rusland i fortiden. Til Ukranies befolkning: Et land, som jeg har tilbragt tid i, og som jeg har venner i. Mit hjerte er med jer – I har altid udvist sådan en styrke og dedikation og har modstået denne unødvendige invasion. (...) Ukraine, jeg lover, at jeg kommer tilbage, så snart jeg kan!"

Det amerikanske støjrockband Health skulle have spillet i Sankt Petersborg og Moskva 29. og 30. april. På Instagram skriver de:

"Selvom vi ikke ønsker at straffe vores fans for regeringsbeslutninger uden for deres kontrol, vil vi på grund af de aktuelle begivenheder ikke spille i Sankt Petersborg og Moskva. Vores tanker går til Ukraines befolkning."

Den russiske rapper Oxxxymiron har desuden aflyst seks koncerter i sit hjemland i protest over Ruslands invasion af Ukraine.

LÆS OGSÅ: GAFFA samler ind til Ukraine – støt her

ANNONCE