Nyhed

De femstjernede støjrockere Health til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Blander støjrock med elektronik på Radar og Loppen
 
Det Los Angeles-baserede støjrockband Health kommer til Danmark og giver to koncerter. Dels på Radar i Aarhus 30. maj som en del af RECession Festival, dels på Loppen i København 31. maj.

Det er kun et år siden, Health spillede i København, hvor de optrådte i Den Grå Hal et stenkast fra Loppen, men det er til gengæld hele 10 år siden, Health sidst spillede i Aarhus, dengang på Musikcaféen, hvor Tape i dag ligger. Gruppen er kendt for et eksperimenterende univers, hvor støjguitarer møder elektroniske elementer, mere poppede passager og drømmende vokaler. Bandet blev dannet i 2006 og har til dato udgivet fire album, senest sidste års Vol. 4: Slaves of Fear. Gruppen har også udgivet en række singler i samarbejde med andre kunstnere, senest sidste års "Delicious Ape" med et andet eksperimenterende band, Xiu Xiu.

Health har turneret verden over, har spillet på toneangivende festivaler som Coachella, Primavera og Austin Psychfest og har blandt andet varmet op for Nine Inch Nails, Daughters og Gary Numan. Bandet består i dag af Jacob Duzsik (sang, guitar), John Famiglietti (bas, elektronik) og Benjamin Miller (trommer), efter at guitaristen og keyboardspilleren Jupiter Keyes gik ud i 2015. Tilbage i 2010 gav de en imponerende optræden på Roskilde Festival, hvor GAFFA tildelte dem maksimale stjerner med ordene "skræmmende sublim og sublimt skræmmende". Sidste år blev det "kun" til fem GAFFA-stjerner, da bandet spillede i Den Grå Hal.

 
Billetsalget er i gang via Tikkio
 
Varm op med "Slaves of Fear":
 
ANNONCE