Nyhed

Mira Calix er død

GAFFA.dk – alt om musik

Den elektroniske musiker, komponist og multikunstner blev 52 år

Den britisk baserede, sydafrikansk fødte elektroniske musiker, producer og multikunstner Mira Calix er død, 52 år, oplyser hendes pladeselskab Warp Records. Dødsårsagen er ikke angivet.

Mira Calix debuterede i 2000 med albummet One on One, og hendes seneste og sjette album er Absent Origin fra 2021. I begyndelsen var hendes udgivelser næsten udelukkende elektroniske, men senere begyndte hun at inkorporere akustiske instrumenter, ligesom hun skrev værker for klassiske orkestre og arbejdede med film og installationskunst.


Warp Records skriver på sociale medier (se opslaget nedenfor):

"Vi er knuste over at høre om vores kære Mira Calix' (født Chanttal Passamonte) død. Mira var ikke blot en enormt talentfuld kunstner og komponist, hun var også et smukt, omsorgsfuldt menneske, som rørte alle, som havde den ære at arbejde sammen med hende."

"Mira har været en enorm del af Warps familie og historie, ligesom hun var en af de første kvindelige artister på selskabet og udgav seks album, fra One on One i 2000 til Absent Orgin i 2021."


"Vi er så stolte af hendes enorme kreative output: Hendes kunstværker, videoer og musik var en sand afspejling af, hvilken innovativ, pionerende og vidunderlig sjæl, hun var. Hun skubbede grænserne mellem elektronisk musik, klassisk musik og kunst på en virkelig unik måde. Hun vil blive savnet forfærdeligt af alle på selskabet, såvel personale som kunstnere."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Mira Calix: Skimskitta

Hør Mira Calix' "There Is Always a Girl With a Secret" fra 2021:

ANNONCE