Nyhed

Music City Aarhus 2022 klar med de første navne til gratis åbningskoncert

GAFFA.dk – alt om musik

Asbjørn, JJ Paulo, Kajsa Vala med flere fortolker musikalske Aarhus-legender

Den 26. marts på Bispetorv finder den store, gratis åbningskoncert sted til Music City Aarhus 2022 – et år, der skal sætte særligt fokus på musiklivet i Aarhus. Nu er de første navne offentliggjort til koncerten, der har fået titlen Lydsporet fra en by, og det er Asbjørn, Emil Johannesen (Zao Paulo), JJ Paulo, Kajsa Vala og Sarah Wichmann (Rigmor, billedet). Alle yngre og udgivelsesaktuelle navne, der skal fortolke sange af nogle af Aarhus' største musikalske legender gennem tiden til musikalsk akkompagnement af The Antonelli Orchestra.

"Jeg glæder mig rigtig meget til at optræde til åbningskoncerten for Music City Aarhus 2022. Det er første gang, jeg optræder solo på denne måde, og så skal jeg synge et cover af en virkelig smuk sang, 'Smuk og dejlig' af Shit og Chanel. Det er både vildt fedt og også lidt angstprovokerende. Jeg håber, jeg kan gøre det personligt og til mit eget, samtidig med at jeg bevarer sangens kerne," siger Sarah Wichman, som er forsanger i bandet Rigmor, der er aktuel med det anmelderroste debutalbum Glade blinde børn.


LÆS OGSÅ: Aarhus-band leger med litterært arvesølv uden at ryste på hænderne – og sætter sig på vinderstolen

På scenen bliver artisterne bakket op af The Antonelli Orchestra, som mange kender fra tv-programmer som Vild Med Dans og Toppen af Poppen.

“Jeg elsker, at vi skal spille med young guns fra Aarhus. Og endnu bedre, at fremtiden fortolker de sange, som den står på skuldrene af,” siger Claes Antonsen, trommeslager og kapelmester i The Antonelli Orchestra. Claes Antonsen er opvokset i Aarhus og har gennem årene spillet med utallige af de største artister i Danmark, herunder som en del af Thomas Helmigs band siden starten af 80’erne og helt frem til i dag.


At det netop er The Antonelli Orchestra, som artisterne skal fortolke Aarhussange med, er der en god mening med, fortæller Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022:

“Den her koncert handler om at forene den historiske og den fremadskuende musikby. Det gør vi ved at forene nye navne med kendte sange og et band, der har leveret varen over hele landet igennem flere årtier.”

De øvrige artister, som kommer til at fortolke Aarhussange til åbningskoncerten, bliver offentliggjort løbende op til koncerten. Koncerten begynder klokken 17.


Det øvrige program for den store åbning af Music City Aarhus 2022 kan findes på www.musiccityaarhus2022.dk/aabning. Ud over Lydsporet fra en by kan publikum se frem til en mangfoldig musikrute i midtbyen fuld af gratis koncerter, med byvandringer, en minifestival på Det Jyske Musikkonservatorium og musik i midtbyens Folkehuse.

Music City Aarhus 2022 er hele Aarhus’ musikbyår, dedikeret til at genstarte musiklivet, bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik for 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

LÆS OGSÅ: Musikken genstarter Aarhus: Kulturrådmand vil bringe musikken ud over scenekanten


ANNONCE