Nyhed

Ny rapport kaster lys over karriereudvikling i musikbranchen efter Brexit og corona

GAFFA.dk - alt om musik

Undersøgelsespanelet er kommet frem til 37 anbefalinger til at booste den europæiske musikindustri i kølvandet på Brexit og corona.

En ny undersøgelse foretaget af European Music Business Task Force (EMBTF) sætter fokus på, hvordan karrierehungrende musikere kan navigere i en musikindustri post-Brexit og -pandemi. Undersøgelsespanelet består af 12 profiler, som arbejder professionelt med musik i forbindelse med blandt andet bookingbureauer, pladeselskaber, musikagenturer og flere til. Fire danskere er med i panelet, og resten er fra Island, Storbritannien, Norge, Finland, Estland, Holland og Tyskland.

Panelet har brugt deres ekspertise til at undersøge, hvordan man kan forbedre den europæiske musikindustri. Deres formål var at finde nye indsigter, kompetencer og evner, som kan bruges til at arbejde for et bræredygtigt, transnationalt marked for europæisk musik.


I rapporten fandt panelet frem til 37 anbefalinger til at sikre bæredygtige karrieremuligheder, der fremmer musikalsk udvikling i en tid, hvor der er skabt stor uvished på baggrund af Brexit og corona. Læs hele rapporten lige her.

Et klart fokus

Undersøgelsens fokus var på muligheder og barrierer i forbindelse med at skabe en bæredygtig karriere inden for musik. Panelet foretog 30 interviews med øvrige professionelle inden for musikindustrien på tværs af Europa, og de har i forlængelse deraf opstillet en række overordnede, konkrete fund.


Det fremgår af rapporten, at evnen til at løbe risici, skabe internationale netværk, undervisning af en professionel mentor, at se samarbejdspartnere frem for konkurrenter samt finansiel støtte til networking og kompetenceudvikling er de fem markante temaer, der understøtter bæredygtig karriereudvikling i musikindustrielt regi. 

I konklusionen fremhæver panelet, at de ikke kan understrege nok, hvor vigtig netværk, innovation og entreprenørskab er i musikindustrien. De 12 profiler fra musikindustrien har endvidere erklæret, at de vil fortsætte samarbejdet og kæmpe for de værdier, som åbenhed og samarbejde tilvejebringer.

Rapporten er udarbejdet på intiativ fra PROMUS og er udviklet sammen med Music Cities Network i samarbejde med Kaospiloterne, SPOT Festival, Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves og Eurosonic Noorderslag, med støtte fra EU Kommissionen og Music Moves Europe. 


ANNONCE