Nyhed

Pussy Riot udgiver ny sang på Kvindernes Internationale Kampdag: "Laugh it Off"

GAFFA.dk – alt om musik

"Folk, der identificerer sig som kvinder og LGBTQ+-personer behøver ikke at blive 'empowered'"

I dag på Kvindernes Internationale Kampdag udgiver det feministiske, russiske musik- og akvitistkollektiv Pussy Riot en ny single, "Laugh it Off". Sangen har bidrag fra den New York-baserede indiepop-kunstner Vérité og den amerikanske rapper Latashá, er en forløber for kollektivets kommende udgivelse og er ligesom forløberen "Punish" co-skrevet af den Grammy-nominerede svenske sanger og sangskriver Tove Lo. Hør sangen nedenfor.

Et af Pussy Riot-medlemmerne, Nadya Tolokonnikova udtaler i en pressemeddelelse:


"Folk, der identificerer sig som kvinder og LGBTQ+-personer, behøver ikke at blive 'empowered'; vi har brug for redskaber og penge til at 'empowere' os selv."

Vérité udtaler: "'Laugh it Off' er sådan en passende titel, fordi vi som kvinder i mandsdominerede områder konstant forventes at være imødekommende og afbøjende uden at yde modstand. At samarbejde med Pussy Riot og Latashá, disse stærke kvinder, som ikke siger undskyld til nogen, og som ikke giver en fuck for at opføre sig pænt, og hvis mission er at støtte og forstærke kvindelige, non-binære og LGBTQ+stemmer i musikken og andre steder, føles rigtigt, og jeg kan ikke vente på, at verden skal høre den."

Latasjá udtaler: "Stor kærlighed til Vérité og Nadya (fra Pussy Riot, red.), to af mine favoritter. Jeg er virkelig begejstret for at have tilføjet et vers til denne sang og den utrolige kraft, den antænder."


Tove Lo fortæller om den kommende udgivelse med Pussy Riot: "At gå ind i Nadyas verden og blive en del af dette projekt er mit pussy-power-lidenskabs-projekt. Hun er en ikonisk kunster med en utrolig livshistorie, som går ind i alt med et større formål. Jeg håber, vi alle kommer til at leve i et Pussy-univers."

Tilbage i 2012 vakte Pussy Riot stor international opmærksomhed, da de i Frelserkirken i Moskva fremførte et Putin-kritisk punknummer. Herefter blev tre af medlemmerne, herunder Nadya Tolokonnikova, idømt to års fængsel for hooliganisme, som de blandt andet tilbragte i en arbejdslejr i Sibirien. Hun har også sultestrejket i protest mod forholdene for de indsatte. En anden af de tre, Jekaterina Samutsevitj, fik senere ændret dommen til betinget fængsel. 

Nadya Tolokonnikova har talt for blandt andet den amerikanske kongres, det britiske parlament, Europaparlamentet og på Heartland Festival.


150 eksemplarer af den nye single kan købes som NFT på platformen Sound.xyz med artwork af den Berlin-baserede 3D-kunstner Ksti Hu.

LÆS OGSÅ: Pussy Riot vil støtte Ukraine ved at sælge NFT’er

Hør "Laugh it Off":

ANNONCE