Nyhed

Nick Cave: Jeg støtter de modige iranske kvinder

Legenden har for nyligt haft korrespondance med en skuffet iransk kvinde

For et par år siden lancerede Nick Cave hjemmesiden The Red Hand Files, som er et forum for korrespondance mellem musikeren og hans fans. Her kan fans stille lige præcis de spørgsmål, de vil - og Cave kommer løbende med eftertænksomme svar på mange af dem.

Hjemmesiden danner derved et intimt og specielt forum, og for nyligt skrev en iransk kvinde, at hun er skuffet over musikerens tavshed om den nuværende situation i Iran. Her er tusindvis af demonstranter på gaden - med livet som indsats - i protest mod det undertrykkende, iranske regime. 

”Som en af dine mest konsekvente tilhængere, der har fulgt hvert kunstneriske skridt, du har taget, kan jeg ikke læse din nye bog eller dine breve, jeg kan ikke se på dine sociale medier, og jeg kan ikke lytte til din musik. Noget jeg altid har gjort”, skrev den eksil-iranske kvinde Solmaz og afsluttede:


”Jeg, vi, har støttet dig hele vejen, på godt og ondt. Men din tavshed efterlod os ensomme. Jeg ved, at du ikke behøver min eller andre iraneres støtte, men for nu, med al sorg, træder jeg tilbage”.

Som svar på brevet kom Cave imidlertid med en uforbeholden støtteerklæring til de iranske demonstranter:

”Kære Solmaz. Det iranske folk har været i mine tanker gennem protesterne, der har fulgt mordet på Mahsa Amini. Jeg støtter fuldt ud de modige kvinder i Iran, som kæmper og dør på gaden for deres grundlæggende frihed og værdighed og de mænd, der står med dem. Jeg er i ærefrygt over deres mod og beder for deres sikkerhed. Kærligst, Nick”.


Nick Cave er, sammen med makkeren Warren Ellis, aktuel med soundtracket til den netop udgivne Netflix-film Blonde, der er baseret på en bogen af Joyce Carol Oates, som er inspireret af Marilyn Monroes liv.

Cave og Ellis har før samarbejdet med Blondes instruktør Andrew Dominik på filmen The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford, og siden da har Dominik instrueret Nick Cave-dokumentarerne One More Time With Feeling og This Much I Know To Be True.

Foruden soundtracket på Blonde har makkerparret også lavet musikken til den nye populære Netflix serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story.


Du kan lytte til Blonde soundtracket nedenfor:

​​LÆS OGSÅ: Nu kan du købe Nick Caves lyserøde luksushjem


ANNONCE