Nyhed

Gå på opdagelse i Aarhus’ musikhistorie med ny udstilling

Den nye udstilling giver et indblik i GAFFAs billeder gennem flere årtier

GAFFA har gennem snart 40 år taget billeder af ikoniske øjeblikke i dansk musikhistorie. Blandt andet da TV-2 spillede til Rock mod atomkraft i ’84, og dengang Snoop Dogg besøgte Kato.

Music City Aarhus 2022 sætter 35 af GAFFAs billeder op på Store Torv i Aarhus i forbindelse med fotoudstillingen Lydbilleder fra en by, hvor man fra den 3. til den 24. oktober kan opdage og læse historierne bag billederne, fortalt af fotograferne selv.

– GAFFA er en Aarhus-virksomhed, og med et fotoarkiv, der er opbygget gennem GAFFAs snart 40 års historie, er der utroligt mange artister og billeder, som tilsammen viser dybden og bredden i musik fra Aarhus, fortæller Robert Borges, direktør for GAFFA, og fortsætter:


– Det har været en spændende opgave at kigge tilbage, og vi takker nuværende og tidligere GAFFA-fotografer for deres bidrag.

Music City Aarhus 2022 arbejder for at sætte fokus på Aarhus’ musikliv og skabe et bedre samarbejde mellem musikarrangementer og byens arrangører. Derfor er der fokus på kunstnere, der har en særlig forbindelse til Aarhus.

– I løbet af hele året har Music City Aarhus 2022 sat fokus på musikken i byen – både den gamle med de klassiske hits og den helt nye fra byens stærke vækstlag, siger sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022, Jesper Mardahl, i forbindelse med eventet:


– Vi har glædet os til at præsentere en udstilling, der tydeligt viser alsidigheden og betydningen af musikken fra Aarhus, lige fra 80’ernes store navne som Thomas Helmig og Lis Sørensen til nutidens aktuelle musikere som Lydmor, Baest og Clara.

ANNONCE