Nyhed

Nick Cave fremviser keramikudstilling i selskab med Brad Pitt

Skulpturerne befinder sig på et finsk museum

Der er efterhånden ingen tvivl om, at ikoniske Nick Cave snildt kan falde ind under kategorien ’multifacetteret kunstner’. Den australske sanger kan nemlig tituleres som alt fra digter til skuespiller til komponist, men nu også som keramiker.

Da vi alle ufrivilligt sad hjemme under pandemien og havde minimal kontakt til omverdenen på grund af corona-restriktioner, valgte Cave at kaste sig over keramikken. Og det har båret frugt, for hans værker er netop blevet en del af en udstilling på det finske Sara Hildéen Art Museum.

Udstillingen hedder We og skulle oprindeligt kun bære præg af den britiske skulptør Thomas Houseagos værker, men han fik overtalt museet til, at Nick Cave og Hollywood-skuespilleren Brad Pitts værker også skulle være en del af udstillingen. Det skriver Associated Press.

Nick Cave har fortalt, at hans 17 små, skulpturer fortæller djævlens livshistorie:

”Jeg ville lave en djævel, fordi den var rød. Og jeg kan godt lide farven på den røde glasur”, fortæller sangeren til AP og fortsætter:

”For mig personligt taler det ind i noget om idéen om tilgivelse eller behovet for at blive tilgivet. Det er et meget personligt arbejde for mig”.

Cave har senest udgivet albummet Seven Psalms med sin mangeårige kompagnon Warren Ellis. Pladen fik fem flotte stjerner:

”Det er både interessant og smuk bevægelse at bevidne, og med Seven Psalms leverer Cave og Ellis endnu et lægende lydspor til det store, eksistentielle drama, som vi alle sammen deltager i hver eneste dag”.

LÆS OGSÅ: Nick Cave-klassiker fejres med lyttesession i København

ANNONCE