Nyhed

Nick Cave-klassiker fejres med lyttesession i København

The Boatman’s Call kommer til biografen i anledning af sin 25 års fødselsdag

Den 27. september kan du få dig en intens lytteoplevelse, når Nick Cave-klassikeren The Boatman’s Call indtager højtalerne i Empire Bio i København. Albummet udkom i foråret 1997 og kan dermed fejre 25 års fødselsdag i år. 

Det markeres i september med særlige lyttesessions i fem byer - herunder London, Auckland og altså også Danmarks hovedstad. Forestillingen præsenteres som ”Pitchblack playback”, hvorfor tonerne altså skal nydes i komplet mørke og således skabe en helt speciel lyttesession.

Albummet udkom kort tid, efter Nick Cave og sanger PJ Harvey gik fra hinanden og er inspireret af dette brud. Lyden er dyster, romantisk og klaverbaseret, og flere af albummets sange omhandler Caves forhold til Harvey, herunder ”Into My Arms”, ”West Country Girl” og ”Black Hair”.


The Boatman’s Call var således lidt af en afvigelse fra bandets oprindelige og genkendelige lyd, som eksempelvis kan høres på det foregående album Murder Ballads fra 1996.

Her deltog flere fremtrædende musikere som PJ Harvey og Shane MacGowan, og hitnummeret ”Where the Wild Roses Grow” med Kylie Minogue blev tildelt to ARIA Awards samme år og sikrede Cave et kommercielt gennembrud.

LÆS OGSÅ: Nu kan du få Nick Caves autograf

Under corona-nedlunkningen i 2020 streamede Cave en solokoncert, som siden udkom som livealbum. Den hentede sin titel fra en sang på netop The Boatman's Call, og adskillige numre fra det gamle album var da også på sætlisten ved koncerten.


"Idiot Prayer" indledte koncerten, hvorom GAFFAs anmelder blandt andet skrev i sin femstjernede anmeldelse:

”Det bliver det første af hele fem udpluk fra det 23 år gamle hovedværk, som Cave skrev og udgav på et afgørende tidspunkt i livet og karrieren. Det var dengang i slutningen af 90’erne, hvor Caves forhold til kollegaen PJ Harvey netop var gået itu, og han endnu ikke havde mødt sin kommende hustru Susie og fået styr på sit mangeårige stofmisbrug”.


Tilbage i 1997 optrådte Nick Cave and The Bad Seeds på Roskilde Festival, hvor flere sange fra The Boatman’s Call var på sætlisten.

På Nick Caves officielle Instagramprofil reklamerer han i sin story for den forestående forestilling, der i Empire Bio er sat til at vare fra kl. 20:00 til ca. 21:08. En billet koster 125 kr., og du kan allerede købe billet lige her.

ANNONCE