Nyhed

Ny public service-kontrakt: DR skal stå til regnskab for andelen af kvindelige musikere

Kulturministeren har præsenteret hovedpunkterne i ny rammeaftale for DR

Det er kun knap tre uger siden, DR i en pressemeddelelse varslede markante omlægninger og nedskæringer - ændringer, som ikke mindst vil ramme DRs kulturdækning. 

De annoncerede ændringer inkluderer afskedigelsen af den mangeårige musikformidler Alex Nyborg Madsen samt afskaffelsen af arrangementerne P6 Beat Rocker Koncerthuset, P2 Prisen og P8 Jazz Alive.

Ifølge DR handler omlægningerne om et nyt og øget fokus på digitale løsninger. Og nu har Kulturministeriet så underskrevet en ny public service-kontrakt med DR. Aftalen udstikker de overordnede rammer for DR i de kommende år og er gældende frem til 2025.


"Med den nye mere slanke public service-kontrakt fjernes unødvendig detailregulering, så vi sikrer, at DR kan være relevant for endnu flere danskere," udtaler kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside i anledning af den nye aftale.

Her kan man læse om hovedpunkterne i aftalen, som blandt andet forpligter DR til at "tilbyde lyduniverser med kvalitetsindhold målrettet børn og unge fra 0-18 år."

Samtidig forpligtes DR til at arbejde aktivt for at styrke mangfoldigheden og diversiteten - som det hedder i pressemeddelelsen - og stå til regnskab for kønsbalancen i musikudbuddet på DRs platforme.


"Det er tilføjet til kontrakten, at DR skal gå forrest med at fremme ligestilling og mangfoldighed. Som led heri skal DR arbejde målrettet med at skabe større mangfoldighed og diversitet i forhold til valg af musikere og blandt andet redegøre for andelen af kvindelige kunstnere, der spilles på DR's platforme," hedder det således på ministeriets hjemmeside.  

LÆS OGSÅ: Dansk Musikerforbund: Diversiteten i fare efter nye DR-nedskæringer

ANNONCE