Nyhed

Soilwork-guitaristen David Andersson er død, 47 år gammel

”Vi vil savne ham meget og kommer til at fortsætte med at bære den musikalske arv, som han var en del af videre”

Guitaristen og sangskriveren David Andersson er gået bort. Dette meddeler hans bandmedlemmer på sociale medier.

David Andersson er mest kendt som medlem af metalbandet Soilwork, men også i det progressive hardrockband The Night Flight Orchestra. Han optrådte også i Mean Streak mellem 2010-2013.

Björn ”Speed” Strid, sanger i Soilwork, skriver i et opslag på Facebook:


”Godnat, kære Dr. Andersson. Jeg håber virkelig, du får ro nu. Sammen skabte vi magi, indtil det mørke hul ikke længere kunne fyldes. Alkoholen og din psykiske sygdom tog dig fra os. Det gjorde så ondt at være vidne til. Jeg er så glad for, at jeg nåede at se dig en sidste gang på sygehuset, hvor vi lyttede til gamle hits, inden du sov ind. Jeg kyssede dig på din pande og sagde ”vi ses på rivieraen”, som min mormor plejede at sige. Min mormor, som du inviterede til en nytårsaften for 10 år siden, hvor du flamberede rødbeder i Gammel Dansk. Jeg skal gøre mit yderste for at bære vores fælles musikalske arv videre. Tak for alt, hvad du har lært mig og for de uforglemmelige rejser, vi sammen har haft. En taxatur til Palm Springs. En trappeopgang i St. Petersborg. En bro i New Jersey. Vi satte alt det til musikken og meget, meget mere. Tak".

På Soilworks egen Facebookside skriver bandet ”Daniel Andersson for altid” efterfulgt af et hjerte og et billede, hvor der står:


”Det er med dyb sorg, at vi meddeler nyheden om Daniel Anderssons død. Han var en helt særlig person og en fantastisk mand på så mange måder. Han var vores guitarist i mere end ti år og havde stor betydning for Soilworks musikalske rejse. Desværre tog alkohol og psykisk sygdom dig fra os. Vi vil savne ham meget og kommer til at fortsætte med at bære den musikalske arv, som han var en del af, videre. Vores dybeste medfølelse går til hans familie. Vi er evigt taknemmelige for den tid, vi har haft med dig og for alle de gode grin. Tak, Dr. Dave. Vi ses på den anden side”.

I opslaget, som er underskrevet af medlemmerne Björn, Sven, Sylvain, Bastian, Rasmus og Simon, beder de også alle om at respektere familiens privatliv.


På The Night Flight Orchestras Instagram har bandet delt et billede af Andersson med en lignende afskedstekst med tilføjelsen ”det gør så ondt” og ”hans musik kommer til at leve videre for altid”. Derudover  takker de for alle de uforglemmelige stunder, de sammen har haft.


David Andersson blev 47 år gammel.

ANNONCE