Meget mindre madspild med REMA 1000

Undgå spild af mad med REMA 1000. I snart to årtier har discountkæden kæmpet for at reducere madspild i Danmark. Med tiltag som mindre pakninger og afskaffelse af mængderabatter satser REMA 1000 på at fylde maver i stedet for skraldespande.

Hvert år spilder danskerne tæt på 900.000 ton mad. Det viser Miljøstyrelsens seneste tal, som også fastslår, at forbrugerne står bag over en fjerdedel af det årlige madspild. 

Dét vil REMA 1000 gerne lave om på. Derfor har de siden 2008 hjulpet Danmark med at spilde mindre. Ifølge butikskæden kommercielle direktør, Anders René Jensen, er det et ansvar, de føler sig forpligtet til at påtage sig. 

- Hos REMA 1000 sidder vi på en ret unik position midt mellem dem, som smider mest mad ud: Producenterne og kunderne. Derfor er vi meget opmærksomme på ikke at presse vores kunder til at købe mere, end de skal bruge, for at få en bedre pris. Så ender de med at smide det ud.

Gennem et stigende antal initiativer som at droppe mængderabatter, sælge frasorterede varer, øge vægt- og styksalg og opfordre til at lave madplaner bekæmper REMA 1000 madspild i et 360 graders perspektiv. 

- Vi tænker i løsninger hele vejen rundt. Derfor giver vi også producenternes frasorterede varer en mulighed for at havne i indkøbskurven. Det kan være uperfekte tomater, skæve agurker eller uens forårsruller, vi sælger til vores kunder til en billigere pris, forklarer Anders René Jensen.

Discount Med Holdning

REMA 1000’s store opskriftunivers er endnu et initiativ, der hjælper danskerne med at smide mindre ud. På discountkædens hjemmeside og app får du idéer til menuer, der - foruden at være smagfulde og budgetvenlige - mindsker madspild. REMA 1000’s Anders René Jensen beskriver det som en stor del af kædens DNA.

- Hos os arbejder vi ud fra, at vores kunder skal have Discount Med Holdning. Dét betyder, at vi hver dag gør vores bedste for, at det skal være nemt at træffe fornuftige valg i en travl hverdag. 

Når tiden er knap og budgetterne små, står REMA 1000 klar til at give danskerne en hjælpende hånd. Det gælder også dem, der har det ekstra svært. Derfor arbejder discountkæden sammen med organisationerne Projekt Hjemløse, Stop Spild Af Mad og Stop Spild Lokalt. Bevægelserne engagerer sig ikke kun i forebyggelsen af madspild, men aftager også overskudsmad fra butikker og deler det ud til dem, der har allermest brug for det.

Lad ikke den gode mad og de gode værdier ende i affaldsskakten. Tag kampen op mod madspild - det gør en forskel for både pengepung, klima og samfund.

ANNONCE