x
Saybia: No Sound from the Outside

Saybia
No Sound from the Outside

Saybia: No Sound from the Outside

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 02.10.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Saybia er tilbage efter otte års albumpause, og fynboerne er vendt ikke bare usvækkede, men ligefrem styrkede tilbage.

Efter de to fremragende dansksprogede soloudspil skal man lige vænne sig til igen at høre Søren Huss udtrykke sig på engelsk, men ellers skal man ikke langt ind i det delikat afdæmpede åbningsnummer Airplanes and Submarines, før magien melder sig. Årstiden klæder sangen, og melankoli og melodi kryber elegant ind under huden.

Bandet er på størstedelen af No Sound from the Outside trådt tilbage fra de store armbevægelser, der har præget tidligere udspil, uden at give afkast på følsomhed eller tempo, mens sangskrivningen til gengæld generelt er i top albummet igennem.

Resultatet er et afbalanceret album med internationalt snit, hvor man tydeligt kan mærke lysten drive værket. Bandet er vokset som sangskrivere og musikere og har simpelthen begået deres bedste udspil indtil videre. Den lækre produktion matcher sangenes kvalitet og den mere voksne lyd, bandet har fundet. Lyt bare til en mørk sag som Down eller rockende It's Been Way Too Long.

Glansnumre er der generelt masser af, selvom flere behøver gentagne afspilninger for for alvor at folde sig ud. Nej, No Sound From The Ouside har bestemt været ventetiden værd, og så længe det ikke sætter en stopper for flere solo-udspil fra Huss' side, er Saybia forhåbentlig tilbage for at blive.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA