x
Battles: La Di Da Di

Battles
La Di Da Di

Battles: La Di Da Di

GAFFA

Album / Warp Records
Udgivelse D. 19.09.2015
Anmeldt af
Rune Schlosser

Den amerikanske eksperimental-rocktrio Battles genopfinder sig som 100 procent instrumental-trio på deres seneste album, La Di Da Di. Battles, der allerede på foregående album, Gloss Drop, måtte levere uden den tidligere forsanger, Tyondai Braxton, har lagt vokalbidragene fra udefrakommende helt på hylden. Nu er lydbilledet 100 procent non-verbalt.

La Di Da Di starter voldsomt stærkt ud på den loop-inferno-bjældende The Yabba, der legesygt bliver bygget op af diverse repetitive melodi-figurer, som bliver hæklet sammen af et simplistisk beat og et skarpt ostinat-loop. Lydene er meget afvekslende, og filtrene bliver skruet helt i bund, før trommeslager John Stanier får The Yabba helt op i det røde felt til sidst. Glimrende.

Produktionsmæssigt bliver der leget rigtig meget med karakterne i hvert track. Hør for eksempel forskel på trommelyden i Megatouch, hvor der med en tonepalet bliver udsmykket vældig meget ved brug af en fyldig tam-tromme, over for den helt gatede trommeproduktion i Dot Net. Simple ting, der skaber en levende variation pladen ud.

Selvom NY-trioen formår at skabe ekstremt mange (måske indimellem lige i overkanten) divergerende lydindtryk imellem La Di Da Di's mange lag, står Battles tilbage med en spil-levende plade, der oser af både (instrumental) spilleglæde og et melodisk tæft af den stærkt medrivende slags.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA