Jacob Bellens: Polyester Skin

Jacob Bellens
Polyester Skin

Jacob Bellens: Polyester Skin

GAFFA

CD / Playground Music
Udgivelse D. 05.02.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Med sit tredje soloalbum træder Jacob Bellens for alvor i karakter som solist. Han er ikke længere stemmen fra I Got You On Tape og Murder, men en sanger og sangskriver, der går efter en international solokarriere. Polyester Skin udgives nemlig internationalt gennem et tysk selskab.

Albummet lyder også som resultatet af tysk grundighed og præcision. I samarbejde med producer Kasper Bjørke har Jacob Bellens fremtryllet en distingveret og melodiøs synthpop, der med tydelighed er rettet mod et europæisk publikum.

I sin produktion er albummet skåret knivskarpt og formet som en lang glidende bevægelse. Det er klangfuldt, og melodierne er fyldt med dryssende musikalsk drømmestøv. Til gengæld er der ikke plads til at bøje af fra den afstukne kurs. Der høres, at Jacob Bellens har måtte tøjle sig selv for at opnå det forfinede resultat, hvor melodierne trods alt må kæmpe for at undgå at ende i maskinel gentagelse.

Her er den ubekendte faktor i ligningen stadig Jacob Bellens' helt særegne sangforedrag, der giver de kølige toner krop og liv. Det er Jacob Bellens' sårbare vokal, der konstant befinder sig på kanten af et sammenbrud, som giver det unikke udtryk.

I den bevidst faststemte synthpop er det i den mere tempopfyldte afdeling, at sangene for alvor kommer til deres ret, som i Ace of Spades og Back to You, hvor melodi og vokal blinker som en diamant. Polyester Skin er nok sleben, men byder på underliggende musikalsk spændstighed og en stemme, der får iscenesat sig selv på fornem vis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA