x
Bloc Party: Hymns

Bloc Party
Hymns

Bloc Party: Hymns

GAFFA

Album / Infectious Music
Udgivelse D. 29.01.2016
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Bloc Party er et af de bands, der har blæst vores hår igennem.

Man var mest af alt forpustet efter Helicopter på deres ungdommelige, rockede og fremragende debut Silent Alarm, men derefter skubbede de os bagover og imponerede med bredde på den yderst ambitiøse vellykkede, ellers svære toer: A Weekend in the City. Lige fra den Muse-agtige Song for Clay til udviklingen på et nummer som Uniform.

Det er den ambitiøse drivkraft, der gør ,at Bloc Party er værd at bruge tid på. God tid på.

På dette, deres femte studiealbum Hymns, har de lagt rocken bag sig og eksperimenterer i stedet ved blandet andet at lade sig inspirere af elektronisk musik – både i kraft af forsanger Kele Okerekes sideprojekter og fascination for dj-tjanser, men også ved at bygge sangstrukturerne mere i lag. Kald det modenhed, kald det andet, men der er i dag færre beats per minute i løjerne, der er større variation, og det er typisk veltænkt og godt udarbejdet.

Grundstammen er melodier og skabeloner fra guitarist Russell Lissack og den kreative forsanger Kele Okereke. Faktisk er resten af bandet skiftet ud, men det har ikke spoleret noget.

So Real slår de roligt en række keyboardakkorder an, og i omkvædet vandrer bassen roligt, men inciterende. På Fortress er usædvanligt – i Bloc Party-standard – meget tempo pillet ud. På Different Drugs kan man høre fladerne rinde ud, mens Into the Earth er ren melodiøs indie bygget på guitar.

Det er ikke fordi, Hymns er bedre, end hvad Bloc Party tidligere har lavet, men albummet passer godt ind i samlingen. Det tilfører bredde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA