Nyhed

Bloc Party giver første danske koncert i seks år – hør ny single

GAFFA.dk – alt om musik

Koncerten er foreløbig bandets eneste skandinaviske dato på den kommende turné

Der er gode nyheder til dig, der er fan af engelske Bloc Party. London-kvartetten har et splinternyt studiealbum på vej, som udkommer til april næste år, og i den forbindelse tager gruppen på en turné, som bringer dem forbi Store Vega i København lørdag den 14. maj 2022.

Koncerten er foreløbig gruppens eneste i Skandinavien og bliver desuden Bloc Partys første koncert på dansk jord i hele seks år.


Den nye plade, som udgør bandets sjette studiealbum, bærer titlen Alpha Games og er sat til at udkomme den 29. april 2022. Her kan fans se frem til 12 nye sange, hvor Bloc Party vender tilbage til deres postpunk-rødder. Udgivelsen byder desuden på samarbejder med blandt andre Nick Launay og Adam Greenspan, der tidligere har arbejdet sammen med kunstnere som Nick Cave, Idles og Yeah Yeah Yeahs.

Allerede i dag udgiver bandet første smagsprøve på albummets lyd i form af den nye single "Traps". Hør den nedenfor.

"Fra det øjeblik vi skrev 'Traps', vidste vi, at det skulle være det første, som folk fik at høre fra dette album; vi spillede den til lydtjek på vores sidste turné, før den var færdig, og vi hørte, hvordan den lød i de store lokaler og udendørs," udtaler sanger og guitarist Kele Okereke i en pressemeddelelse.


LÆS OGSÅ: Bloc Party – Det handler om at spille live

Bloc Party fik sin begyndelse, da Okereke og guitaristen Russell Lissack mødtes på Reading Festival og opdagede, at de delte en kærlighed for den samme musik. Gruppen udgav deres første demoer under navnet Bloc Party i 2003, hvor de hentede inspiration fra kunstnere som Sonic Youth, Pixies, Joy Division, Gang Four og The Cure. Genremæssigt eksperimenterede bandet med en blanding af punk, indierock, new wave og pop.

Projektet blev en succes, og Bloc Party blev efterhånden til en vigtig spiller på post-britpop-scenen sammen med blandt andre Franz Ferdinand, som var blandt de første til at blåstemple bandets musik.


Debutstudiealbummet Silent Alarm udkom i 2005, og siden fulgte en række udgivelser. I 2009 tog Bloc Party en pause, og Okereke beskæftigede sig med en solokarriere, inden bandet vendte tilbage med deres fjerde album, Four, i 2012. Senest udgav Bloc Party Hymns fra 2016 med nye bandmedlemmer i form af Jusin Harris på Bas og Louise Bartle på trommer. Pladen var præget af et mindre rocket og mere elektronisk udtryk, og den blev modtaget med fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, som skrev følgende:

”Det er ikke fordi, Hymns er bedre, end hvad Bloc Party tidligere har lavet, men albummet passer godt ind i samlingen. Det tilføjer bredde.”

I 2019 tog kvartetten på turné med en hyldest til Silent Alarm, men de kom ikke forbi Danmark i den forbindelse. Således skal vi tilbage til koncerten på Green Stage til NorthSide Festival 2016 for at finde Bloc Partys seneste danske koncert. Dengang modtog gruppen fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder for deres performance.


Billetsalget til koncerten i Store Vega starter fredag den 26. november kl. 10.00 via ticketmaster.dk

Trackliste:

1. Day Drinker


2. Traps

3. You Should Know the Truth

4. Callum Is a Snake


5. Rough Justice

6. The Girls Are Fighting

7. Of Things Yet to Come


8. Sex Magik

9. By Any Means Necessary

10. In Situ


11. If We Get Caught

12. The Peace Offering


ANNONCE