x
Sia: This Is Acting

Sia
This Is Acting

Sia: This Is Acting

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 29.01.2016
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Sia skulle nok have lyttet efter, da der ikke rigtigt var nogle af hendes mange berømte klienter, der ville indspille sangene, der er kommet til at udgøre This is Acting – deraf navnet. Det gjorde hun som bekendt ikke, men valgte i stedet at indspille skidtet selv. På den ene side forståeligt nok, for det kommercielle potentiale er i top, og muligheden for at kravle op ad hitlisterne med adskillige af sangene er bestemt til stede. På den anden side er der også tale om den svageste samling sange, Australieren har lagt sit eget navn til. Og det er en skam.

Alive er imidlertid et højdepunkt, der uden tvivl havde gjort sig godt på Adeles halvferske 25, men nok står endnu stærkere her, hvor Sia presser sin stemme til det yderste og synger sig lige ind under gåsehuden på lytteren. Og bevares, sangene er da ikke uefne. Slet ikke. Håndværket er i top. De er bare et godt stykke under Sias normale niveau og føles i sagens natur noget upersonlige og overfladiske, da de oprindeligt ikke var tiltænkt hende selv. Helt skørt bliver det i den Thong Song-samplende Sweet Design, der oprindeligt var tiltænkt Beyoncé, og hvor albumtitlen giver perfekt mening.

Det er ikke spild af tid at sætte This Is Acting på, så længe man er med på, at det bare er sjov og ballade og end ikke forsøger at matche 1000 Forms of Fears mesterlige kombination af en stærk kommerciel lyd på den ene side og noget dybere og mere langtidsholdbart på den anden. Her har vi kun den ene side af mønten med, og forhåbentlig har Sia fået disse sange ud af systemet, så hun kan droppe skuespillet på sit næste udspil. Dette album er kun at betragte som en parentes. Om end en underholdende en af slagsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA