x
Sublim afslutning fra De Underjordiske

De Underjordiske , Spot Festival, VoxHall, Aarhus

Sublim afslutning fra De Underjordiske

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Allerede på sidste års Spot Festival brød De Uderjordiske ud med deres psyk-inspirerede dansksprogede guitarrock. Både her, på Roskilde Festival og på debutpladen ”Ind I Flammerne” fulgte pæne roser, og nu er bandet så tilbage på Spot for at lukke festivalen lørdag nat på et fyldt VoxHall.

”Trold” åbner skrabet, tung og stenet. Guitarerne overdøver indledningsvis detaljerne i Peter Kures forholdsvis lyse vokal, men De Underjordiske får ret hurtigt rettet op, til hvad der bliver en sublim afslutning på aften og festival.

For overordnet stråler det, at bandets succesfulde gennembrud har kastet efterhånden mange koncerter af sig, og at det fem mand store, langhårede band bare spiller skide godt sammen. Visse guitardetaljer døjer lidt med at trænge igennem live, men Peter Kure er i højere grad end tidligere kommet i kontakt med sit publikum, og bortset fra de indledende kvaler går vokalen stærkt igennem.

De Underjordiskes støjende guitarflader sender tydelige vink til de psykedeliske 60’ere, men selvom de ofte lange numre har lange instrumentale passager, syrer de ikke ud i samme grad som beslægtede Spids Nøgenhat. Tekstsiden rummer desuden andre eventyrmetaforer, man heller ikke på samme måde møder hos ligesindede.

Til gengæld fornyer kompositionerne og guitarlyden sig ikke fra forgængerne. Det blev pudsigt udstillet, da min sidemand ubesværet kunne synge Guns n’ Roses’ ”Sweet Child Of Mine” hen over introen til ”Vi Kommer Nu”. Til gengæld råber en anden insisterende ”ROCK ON” – og sådan går det videre med fængende guitarer i en herlig omfavnende koncert.

Finalen giver os et fremragende cover af Gnags’ ”Vilde Kaniner” (Vi er vel i Aarhus), der går fra det meget slæbende til ren støj, inden det stærkeste hit ”Hvis Du Forstod” lukker stærkt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA