x

Høxbroe & Stik Op
Speakeasy

Tilbage til herreværelset

GAFFA

Album / Gentlemen's Jockey Club
Udgivelse D. 30.11.-0001
Anmeldt af
Espen Strunk

Der hang en odeur af mahogni, mørkebrunt læder og spirituosa i matchende farver over foretagendet, da (beat)poeten Høxbroe og rapperen Stik Op – alias Jakob Haahr-Pedersen - for to år siden fandt sammen på Lobbyarbejde.

Siden har Høxbroe udgivet et album i andet regi – og nu er vi så tilbage i herreværelset, hvor det fyger med meningsfulde og modne, rytmiske rim, mens det igen demonstreres, at det tilsyneladende umage makkerskab faktisk giver ganske god mening.

Gæster som Christina Liljeroth, Lennart Ginman og Michael Falch lægger vejen forbi, og hovedrollen deles ligeværdigt mellem de to frontfigurer; fint demonstreret i Salonmusik, der besynger glæden ved den gammeldags barber.

At Høxbroe er en sikker lyriker, er ingen nyhed; også Stik Op leverer imidlertid adskillige veloplagte vers: ”Jeg plejede at løbe i intervaller på den slagne vej / indtil jeg så at det giver mening at tage fejl / Der så meget rigtigt på den gale vej / hvis man forstår at dreje fra og ikke fortabe sig.” Vellykket.    


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA