x
Mund De Carlo: Ja nej måske

Mund De Carlo
Ja nej måske

Mund De Carlo eksperimenter og imponerer på "Ja nej måske"

GAFFA

EP / Struglaz
Udgivelse D. 13.05.2016
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Hans krystalklare stemme er lige så genkendelig som hans originale ordspil og fænomenale flowteknik. Efter sidste års solide “Ordene først”, hvor skarpe punchlines blev leveret over boombap-beats, er Mund De Carlo denne gang ude i et mere eksperimenterende ærinde. 

Ep’en “Ja nej måske” er kun tre numre lang, men det er til gengæld numre ud over det sædvanlige. Temaet sværmer om paradokset i det, at træffe et valg også betyder et fravalg. De filosofiske overvejelser bliver udpenslet med poetisk nerve og nærvær. At det ene ord tager det andet, afspejles i at sangene er alenlange og skifter karakter musikalsk. De første numre er nærmest rappet som arabesker, hvor det ene ordbillede vikles ind i det næste. På det afsluttende nummer “Måske”, den mest ligefremme historie, kommer vi ned i gadeperspektiv, hvilket klæder freestylefilosoffen. 

Musikalsk er vi i jazzens frie univers, og det passer næsten lidt for godt til Mund De Carlo. Selvom hans flow bevæger sig mesterligt og uanstrengt i takt med saxofonens toner, bliver det også en smule svævende. Jeg savner den kant i musikken, der komplementerede hans lyse stemme på “Ordene først”.   

Det ændrer dog ikke ved, at “Ja nej måske” er et næsegrus imponerende værk, hvor man kan fortabe sig i ord, toner og tanker. Med et tårnhøjt bundniveau og en produktivitet, der kunne få Pede B til at nikke anerkendende, har Mund De Carlo på ræveagtig manér sneget sig op til hovedbordet i dansk rap.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA