x
Veronica Maggio: Den första är alltid gratis

Veronica Maggio
Den första är alltid gratis

13 behagelige skæringer, der alle har det til fælles, at de ikke larmer særligt meget i landskabet

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 06.05.2016
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

I videoen til førstesinglen, som er titelsangen, oplever vi en nu blåhåret Veronica Maggio, en 35-årig forklædt som teenager i nittejakke. Melankolien smyger sig om den svenskerpoppede lyd og tager lytteren gennem 13 behagelige skæringer, der alle har det til fælles, at de ikke larmer særligt meget i landskabet.

Maggios femte soloudspil er en hyldest til teenageren i os. På ”Vi mot världen”, ”Femton” og ”Dom sa!” møder vi teenageren Veronica, der forsøger at finde sig til rette i verden, som teenagere nu gør. Især sidstnævnte er sød med introteksten ”hvem er jeg/intet svar”.

På pladens tredjesidste nummer, ”Pang Pang”, oplever vi en helt Kent-esque melankoli og en mere dyster side af Maggio. Næsten som om albummet skal ses som en art dannelsesrejse, hvor hun her er blevet ældre og tager emner som selvkritik op, som har fyldt meget i Maggios privatliv, især i forbindelse med nye udgivelser. 

Der er langt fra stemningen på hittene ”Måndagsbarn” og ”Jeg kommer”, på ”Den första är alltid gratis”. I stedet har Maggio fremhævet en mere dyster melankoli, der ikke er helt dårlig på hende. Alt i alt et behageligt album, dog uden en nævneværdig det-her-er-hittet-kavalkade. Netop derfor holder Maggio sig måske også til det skandinaviske publikum frem for at prøve kræfter med den internationale scene. Klogt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA