x

Wild Beasts
Boy King

Tung indierock med selvtillid

GAFFA

Album / Domino Records
Udgivelse D. 05.08.2016
Anmeldt af
Morten Gottschalck

At first I was like WTF. Then I was like WTF. 

De britiske vildbassers femte album er proppet med catchy alpha-toner, fed testosteron og en ordenlig røvfuld selvtillid. Det er vi ikke vant til i indie-land! Første nummer Big Cat er, som Hayden Thorpe meget rigtigt synger med sin androgyne stemme, helt øverst i fødekæden. Andet nummer Tough Guy er et klokkeklart hit med et møgbeskidt Jack White'sk riff. Nummeret finder en rival i den smukke plirrende Celestial Creatures, som er endnu en klar vinder. Smid det så i radioen!

Get My Bang med sin plirrende 8-bit-hook er lyden af at ride shotgun rundt i byen lørdag nat, og Ponytail er som en hyldest til 80'ernes svulmende hits. Alpha Female er en hyldest og en opfordring til den kvindelige selvtillid. Albummet afsluttes af den halvpumpede Eat Your Heart Out Adonis smukt efterfulgt af Dreamliner, og så er vi igen tilbage i den engelske tradition med lækre, langsomme og indadvendte popsange med masser af rumklang. 

Der er vitterligt ikke et dårligt nummer på Boy King, om end albummet føles en kende kort. Melodierne klarer sig væsentligt dårligere på små magre computerhøjttalere og øreplugs end på fuldt udvoksede maskuline højttalere. Detaljerne forsvinder, og det tunge element bliver for letbenet til, at skiven rigtigt kan svinge det tredje ben fra mandag til søndag, som dette album ellers lægger op til. England forventer, at hver mand gør sin pligt.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA