Nyhed

11 essentielle koncerter i efterårsferien

Efterårsferien byder på mange fede koncerter i hele landet. Vi guider dig her til de vigtigste.

Så står efterårsferien for døren, og der er heldigvis masser af koncerter over hele landet. Vi har fundet de 11 mest interessante, som der stadig er billetter til.

Der er faktisk så mange koncerter, at vores guide først begynder mandag den 17. oktober. Vi har nemlig fundet 11 essentielle koncerter i ferieugens første weekend – se disse koncerter her.

Mandag den 17. oktober 


Yasiin Bey aka Mos Def
Vega, København
Klokken 20.00

Den legendariske rapper Yasiin Bey aka Mos Def trak for et par år siden sine Brooklyn-rødder op og flyttede til Capetown i Sydafrika. Det er ellers Brooklyn, som flyder i årene hos rapperen, der siden slutningen af 1990’erne har været en af den alternative hiphop-scenes ypperste repræsentanter. Mandag aften i efterårsferien kan du opleve hiphop, så det basker, når Yasiin aka Mos Def gæster spillestedet Vega i København. Tirsdag den 18. oktober 

Wild Beasts
Pumpehuset, København
Klokken 20.00


Wild Beasts spiller artpop, anmelderne ynder at sammeligne med prominente navne som Pavement, Sparks og selveste David Bowie. De opfindsomme britiske musikere har efterhånden fire plader på samvittigheden og er ikke bange for hele tiden at tage deres musik nye steder hen. Der er derfor al mulig grund til at glæde sig til, at Wild Beasts river dig med i deres indie-rockede univers, når de gæster Pumpehuset tirsdag aften i efterårsferien. Red Fang
Posten, Odense
Klokken 20.00

Der er dømt ægte stoner-rock, når Red Fang tirsdag aften gæster Posten i Odense. De fire mænd fra Portland spiller dine ører af med deres egen version af en blanding af Mastodons tunge toner og Queens of the Stone Ages fokus på melodien. Red Fang er aktuelle med deres fjerde album og besøger Odense i forbindelse med deres efterårsturné i Europa. Onsdag den 19. oktober

Noah Carter 
Pumpehuset, København
Klokken 20.00

Oplev en af de helt store nye navne i dansk hiphop, Noah Carter, spille sin debutkoncert i Pumpehuset onsdag i efterårsferien. Både Ukendt Kunstner, Kesi og Gilli rapper om ham i deres sange, og senest har Sivas sluttet sig til skaren af imponerede lyttere. Det er hiphop-bloggeren Danijel Drux, der kuraterer aftenens show, og ud over Naoh Carter spiller også de britiske stjerneskud AJ Tracey og Geko.


Torsdag den 20. oktober

Angel Olsen (få billetter)
DR Koncerthuset, København
Klokken 20.00

Oplev den anmelderroste og alternative amerikanske folk-rocksangerinde spille koncert torsdag aften i efterårsferien. På sit nye album "My Woman" har Angel Olsen bevæget sig mod en større lyd end den lo-fi produktion, hun tidligere har praktiseret. Derfor bliver det også endnu mere spændende at se sangerinden spille nye som gamle sange med sit band i DR Koncerthusets Studie 2. 

Fredag den 21. oktober 


Baby Woodrose
Radar, Aarhus 
Klokken 21.00

Lorenzo Woodrose og hans håndgangne mænd i Baby Woodrose er netop udkommet med albummet "Freedom" på Bad Afro Records. På albummet "Freedom" introducerer gruppen blandt andet den moderne slave-sang. Fredag aften i efterårsferien rammer de Radar i Aarhus på deres Danmarksturné.

 

Mary J Blige + Maxwell
Falconer Salen, København 
Klokken 20.00


De verdensberømte soulsangere Maxwell og Mary J. Blige er for første gang taget på tour sammen. Tilsammen har de vundet hele 11 Grammyer, og i år er de begge albumaktuelle. Så mon ikke de sammen både skruer op for charmen og både velkendte og nye r&b-hits? Du kan i hvert fald se dem på dansk jord fredag aften i Falconer Salen.   

Lørdag den 22. oktober

Suburban Summit
Forbrændingen, Albertslund
Klokken 21.00

Konceptet Suburban Summit går ud på at få kunstnere til at skabe noget nyt sammen. Uden regler eller grænser. Denne gang er turen kommet til det spændende og entreprenante Thy Music Collective, der huser blandt andet Quick Quick Obey, The Entrepreneurs, Artificial Brothers Drengebande og mange flere. Kulminationen på deres arbejde kan du høre, når Forbrændingen lørdag aften åbner dørene for en anderledes musikalsk oplevelse.  Folkeklubben
Skive Theater, Skive
Klokken 21.00


Folkeklubben udsendte i august deres anmelderoste tredje album "Slå Flint". Nu drager det succesfulde danske band på tuné. Lørdag aften rammer de for første gang Skive Theater, hvor de vil spille både nyt og gammelt materiale fra deres tre dansksprogede album.

 

Seasick Steve
Vega, København
Klokken 20.00

Er man til autentisk blues af den gamle skole, er Seasick Steve den ægte vare. Han har levet som vagabond i teenageårene, spillet på gaden og haft flere lortejobs, end man kan tælle til. Lørdag spiller han sin livskloge, rå og uforfalskede blues på Vega i København. 


Søndag den 23. oktober 

James Vincent McMorrow (få billetter)
DR Koncerthuset, København
Klokken 20.00

Guitarist og sangskriver James Vincent McMorrow, gæster København med sit folk-inspirede guitarspil på efterårsferiens allersidste aften. Sidst den irske sanger besøgte Danmark, måtte hans koncert opgraderes fra Lille Vega til Store Vega. Denne gang får publikum fornøjelsen af at opleve den talentfulde guitarist med den store stemme i DR Koncerthuset. 
ANNONCE