x
Jack White: Acoustic Recordings 1998-2016

Jack White
Acoustic Recordings 1998-2016

Den store musikalske historietime

GAFFA

Album / XL Recordings
Udgivelse D. 09.09.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Jack White har om nogen fortolket, forvredet og formidlet den amerikanske musiktradition med The White Stripes, The Raconteurs og som solist. På Acoustic Recordings 1998-2016 får vi hele historietimen med intet mindre end 26 sange. Det er alle akustiske udgaver af hengemte optagelser, sjældne b-sider og ikke tidligere udgivet materiale. Rigtigt guf for arkivnørder.

Men Acoustic Recordings 1998-2016 er også en dokumentation af en sjælden ildsjæl og musikalsk begavelse. Jack White har altid gået kompromisløst til den amerikanske musiktradition, som han fik sat gevaldigt fut i med The White Stripes. Albummet tager turen kronologisk startende med den smittende Sugar Never Tasted So Good. Sangene fra The White Stripes fylder i det hele taget godt op på udgivelsen, og vi får den sødmefyldte og legende Well It's True That We Love One Another, og der er plads til et større vingeslag på Forever For Her (Is Over For Me), og her er vi end ikke kommet halvvejs gennem udgivelsen.

Der bliver spillet med arme og ben hele vejen igennem, og autenticiteten kan man ikke betvivle hos Jack White på disse sange, der har deres egen flossede facon og ofte humper af sted i en usvigelig musikalitet. Og med en portion Bluegrass i The Reconteurs' Top Yourself er ringen næsten sluttet på denne maratonudgivelse. Det meste bliver til guld i Jack Whites hænder, og det kræver også en vis kapacitet, når man udgiver en samling på 26 såkaldte rariteter, der udelukkende henvender sig til et stampublikum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA