x
Cass McCombs: Mangy Love

Cass McCombs
Mangy Love

Kæk, tight og blød

GAFFA

Album / Anti
Udgivelse D. 26.08.2016
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Ottende album fra den alt for ukendte Cass McCombs er både smukt, velspillet og underholdende. En brandvarm, men tilbagelænet guitar er i fokus og akkompagneres af et mylder af instrumenter, fra blide akustiske trommer til orgel, bas, kor og blæsere. McCombs stemme minder en smule om David Gilmours sjælfulde vokal, og flere melodier kunne være grebet direkte ud af 70'erne. 

McCombs spilder ikke tiden, og allerede fra første nummer Bum Bum Bum langer han ud efter grådige pengefolk. Melodien går lige i rytmenerven, og fra starten løfter albummet sig op over en hær af singer-songwriter udgivelser. På den lækre førstesingle Opposite House med sangerinden Angel Olsen på kor skaber McCombs det mest fløjlsbløde lydbillede, man kan forestille sig. Run Sister Run ser en selvsikker musiker, som forlader sit ellers skudsikre guitarhook og centrerer nummeret i et upbeat groove på kanten af calypso. In a Chinese Alley er rendyrket humor, og Switch er en funky lækkerbisken placeret mellem to slæbende, mørke numre, som for øvrigt er de eneste steder, hvor McCombs ikke scorer max point.

Hele Mangy Love er en lækker, blød pakke fra den lettere obsternasige McCombs, som er kendt for at give suk eller "ingen kommentarer" som svar på spørgsmål i interview. Med et velsmurt band i ryggen leverer han på dette album en lille times utroligt selvsikker musik. Enkelte numre slæber en smule, men det er let at tilgive McCombs, når han slutter albummet af med ordene "I'm a shoe... and so are you."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA