x
Kings Of Leon: Walls

Kings Of Leon
Walls

Den flødeholdige sydstatsrock mangler vildskab

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 14.10.2016
Anmeldt af
Simon Yüksel Nielsen

Tiden, hvor Kings Of Leon spillede garagerock, får vi nok aldrig tilbage. Det er nogle kede af, men andre er også meget glade for det. Followill-brødrene er med årene blevet bedre til at danse, og det er også blandt forklaringerne på deres gennembrud for snart ti år siden.

Der er bare ikke sket synderligt meget siden gennembruddet, og albummet Walls er egentlig et meget godt eksempel på, hvordan man kan lave meget vellydende, men også ret kedelig musik. Caleb Followills fløjlsbløde stemme smører sig op ad kvindebenet på åbningsnummeret Waste A Moment, men overdøves halvejs i et fejlagtigt forsøg på at skabe et intenst lydbillede.

Find Me finder det rytmiske sig endelig tilpas med Caleb Followills vokal, og guitarenergierne sidder godt sammen med de rå trommer. Det er let tilgængeligt, men der er alligevel et grumset og råt element, der kan få de gamle fans med på lyttet. Post-punken blander sig med den britiske indie på Over, som sammen med Jared Followills underlæggende synths giver nummeret en særlig atmosfærisk dybde.

Kings Of Leon lyder lige præcis, som de fleste har lært at kende dem. Stadigvæk. Der er ikke længere meget vildskab over Followill-klanen, og indspilningen af endnu et fuldlængde album virker mere som noget, der er gjort, fordi det skulle gøres. Titelnummeret runder albummet fint af, men de numre, der giver en form for sammenfatning af albummet, havde i virkeligheden været tilstrækkelig til en ep.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA