x
Alicia Keys: Here

Alicia Keys
Here

Nærvær pakket ind i minimalistisk r&b

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 04.11.2016
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Okay, Alicia, hvorfor er du stadig relevant i 2016? Seks album henne, 15 år inde i karrieren og lige så mange Grammys senere, hvad skal vi så bruge dig til? Der er sket meget, siden du som ganske ung frøken begyndte at tampe på klaveret og bedårede det meste af verden.

Men mere Here viser du, hvor enkelt det kan gøres. De frække hiphop-referencer i soulede numre som She Don’t Really Care_1 Luv, hvor gamle Roy Ayers får solo-tid, og Nas får et anerkendende nik med nakken. Selvom især Mark Batson og husbonden Swizz Beatz hjælper til på produktionerne, er du stadig lige her, lige i midten af den kreative proces, siddende ved klaveret.

Din trommemaskine er skruet op og er provokerende tydeligt til stede i de afskrællede produktioner, der giver plads til dine kvaliteter. Et enkelt bossanova-fejlskud og en malplaceret A$AP Rocky viser, at der er plads til forbedringer. Til gengæld viser Pawn It All dit fulde potentiale i al sin gospel/hiphop-ynde. Shit, det er godt.

Og din stemme. Ja, den har stadig saft og kraft. Du giver den fuld skrue på The Gospel over en spinkel tromme og et sparsomt piano-loop. Et par vokal-samples får Pharrells legeplads Work On It til at stå ud, men dit subtile klaver bløder kantslagene op, mens din stemme viser, hvad hårdt arbejde er. Umulige modsætninger og fortærskede r&b-opbygninger bliver flere steder til nye og friske musikalske idéer.

Så, hvad er det, du gør? Du holder det enkelt, du lytter til New Yorks gader, og så er du konstant til stede i din musik. Lige her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA