x
Svin: Missionær

Svin
Missionær

Dybt ind i det omsluttende lydunivers

GAFFA

Album / PonyRec
Udgivelse D. 21.10.2016
Anmeldt af
Simon Yüksel Nielsen

På kun fem år har SVIN formået at skabe fire studiealbum, hvilket i sig selv er imponerende, er man bekendt med bandets stærkt eksperimenterende islæt. Faktisk har det altid været en enorm udfordring at sætte en enkelt genre på bandet. Og sådan er det også på bandets seneste udspil Missionær, hvor postrock og jazz er de primære elementer.

På albummets åbningsnummer, Dødscontainer sættes den tunge postmodernistiske drone ind og mødes af guitarens vellydende kontrast. Det er dommedagspræget og grumt, og det er et lydunivers, der holder hele albummet igennem. På Færgen Ellen intensiveres det rytmiske uden helt at miste det stærkt eksperimenterende islæt, som er gennemgående.

Det dommedagsprægede og angstbefængte lydunivers fortsætter både på Kirkeorgelsafrikaner, som desuden mødes af psykedeliske og verdensmusikalske elementer, der leder tankerne over på et kryds mellem Goat og Narcosatanicos. Og hvor Narcosatanicos ellers står stærkt, som et af Danmarks mest eksperimenterende rockbands, tager SVIN det hele et par spadestik dybere i sit omsluttende ambiente og fængende lydunivers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA