Simon Kvamm: Vandmand

Simon Kvamm
Vandmand

Solidt håndværk på den populære sangers solodebut

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 27.01.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

At Simon Kvamm først nu lander et soloalbum er umiddelbart lidt overraskende. Som sanger, sangskriver og komiker har han ligesom altid været i spotlyset. Og tilsyneladende bliver det meste han rør ved til guld. Bandet Nephew og duoen De Eneste To med Peter Sommer er etablerede succeser. Det har hans soloshow Vandmand selvfølgelig også været, og det er fra denne forestilling, at sangene til Simon Kvamms solodebut kommer.

Vandmand er karakteristiske betragter-sange fra Simon Kvamm som trubadur, der gerne binder en lille sløjfe. For Simon Kvamm er det vigtigt, at sangenes fortælling har et fixpunkt, som lytteren kan relatere sig til. Og så tager han den videre derfra. Det kan så være humoristisk eller alvorligt, men sangene slår altid lige med halen.

Det er langt hen af vejen håndspillet og sange med udgangspunkt i hans opvækst. Og på tekstsiden er Simon Kvamm sædvanligvis godt kørende, hvor han lader de små iagttagelser vokse til noget større, som i den fine Revner, der bygger bro mellem barndommens livlige fantasier og livets senere alvor. Sangen er også beriget med et dejligt melodisk træk, som man til gengæld savner på albummets mange ordinært skårne melodier, der ofte lige mangler det afgørende musikalske træk. Her har Simon Kvamm det tydeligvis lidt svært med for alvor at stå på egne kompositoriske ben. Men ingen tvivl om, at Vandmand er den seriøse begyndelse på Simon Kvamms videre karriere som soloartist, der med tiden uden tvivl finder sine egne ben at stå på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA