Elbow: Little Fictions

Elbow
Little Fictions

Rørende og rammende toner fra Nordenglands mindst prætentiøse

GAFFA

CD / Universal
Udgivelse D. 03.02.2017
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Efter at man kunne spore lidt me(n)taltræthed på sidste album fra Manchester-banden, og årene siden 2014 er blevet brugt på solomateriale og en afsked med trommeslager-gennem-26-år, Richard Jupp, er Elbow tilbage.

Og med det Pete Turners elegante og legesyge basgange, Guy Garveys ømme vokal og Craig Potters vanligt skarpe og nuancerede produktion.

Elbow har alle dage formået at koble det nære og nærværende med det højloftede, og dette syvende udspil er ingen undtagelse. Tjek åbneren Magnificent (She Says) og dens strygere eller den melankolske singleforløber All Disco, hvor Garvey leverer linjen "Young man with your bruised old soul”, så det må bide lidt i alle over 30. Det over otte minutter lange titelnummer er også en rytmisk tour de force udi at løfte små detaljer op til et hele, der vejer mere end de enkelte dele.

Den skrøbelige Head For Supplies, hvor Garvey får vokalstøtte fra det lokale Hallé Orchestra, emmer af kærlighed, både til vennerne, fruen og Manchester.

Firebrand and Angel er nok albummets stærkeste track, hvor Craig Potter sætter tempoet med mørke klavertoner og selv underbygger med andre keys på et nummer, der bare emmer af stemning, soul og sjæl i begge ordets betydninger.

Garveys skarpe pen bliver også rettet mod England på K2, hvor presse, politikere og socialmedier får en trist hovedrysten med fra den gode Garvey: ”I’m from a land with an island status/ Makes us think that everyone hates us”.

Der er varme hos Elbow, også selvom de helt åbenlyse hits udebliver. Musikken bliver afleveret så down to earth og alligevel elegant, at man efterlades med en trang til at købe Guy Garvey en pint og snakke om livet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA