Love Shop: Risiko

Love Shop
Risiko

Magien blinker i Jens Unmacks sange

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 08.03.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

På Love Shops 11. studiealbum har sanger og sangskriver Jens Unmack for alvor ramt den tone, som han alle dage har efterstræbt, hvor bandet indkapsler og filtrerer deres velkendte lyd. Det er der ikke noget nyt i, men på Risiko lyder bandet mere klare i mælet end længe hørt og har næsten endegyldigt fundet den gyldne popsang.

Man kan også i højere grad kalde Love Shop et band, hvor producer og keyboardmand Mikkel Damgaard på fornem vis udfylder hullet efter Henrik Hall og Hilmer Hassig. Han har over de sidste par album trukket gruppen mod en mere elektronisk tone, der på Risiko får alvorligt modspil af håndspillede popmelodier med en løbende bas, der på suveræn vis sætter sangenes tempo.

Albummet udgøres overvejende af små hurtige sange, der holder en fortættet og frisk tænding med en glasklar vokal, der er sat helt foran i lydbilledet. På mange måder en klassisk guitarpop, som musiknørden Jens Unmack elsker og for alvor omfavner på Risiko.

Det kontante guitarspil er nedtonet på albummet, der dyrker de mere melodiske klange eller hurtige energiudladninger. I De forelskedes smag i din mund drysser det med blide synthflader brudt op af en piskende melodilinje, mens bandet stadig fremstår arrige og rocksultne på Aldrig træt aldrig mæt. Den melodiske legesyge med fine ordspil står stærkt i den livsbekræftende Mennesker har brug for at tale om natten.

Med Jens Unmacks sange om savn og drømme går det meste op i en højere enhed i nogle af de bedste sange fra Love Shop, der efter 25 år virker vitale og med stor appetit på den store popsang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA