x
Iron And Wine: Beast Epic

Iron And Wine
Beast Epic

På vuggevisens rand

GAFFA

Album / Sub Pop
Udgivelse D. 25.08.2017
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Gamle Sam Beam er tilbage. Calypso-fasen virker nu endegyldigt i fortiden, og vi er tilbage til de gravalvorlige tekster, som serveres med akustisk guitar og luftig flødestemme. Uden tvivl et populært valg hos mange, som forelskede sig i manden hen over Our Endless Numbered Days / Shepherd's Dog-perioden.

Beam har rullet tilbage og har samtidig skruet ned for stort set alt – bortset fra alvoren. Dette går hen og bliver albummets svaghed. Beams tidligere så catchy guitarspil er gået på nedsat tid, og det samlede udtryk er langt mere enkelt og simpelt. Kombineret med et generelt nedsat tempo og en spilletid på blot 36 minutter får vi en samlet pakke, som svinger mellem forudsigeligt smuk (som vi kan lide ham) og foruroligende søvndyssende. Før vuggede det i hofterne til Beams toner, nu vugges der i krybberne. 

Beast Epic rokker intet ved Beams ubestridte plads i easy listening-teltet på alverdens festivaler. Albummet tilføjer nok højst småtterier til de kommende koncerter, og de gamle klassikere står stadig som fortidens lysende fikspunkter. Der gives point for forsøget med back-to-basics, men indholdet er så let, at det næsten er ubemærket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA