Virgin Suicide: Forever Trouble

Virgin Suicide
Forever Trouble

Kælen dansk mini-Suede

GAFFA

Album / Nordic Music Society
Udgivelse D. 15.09.2017
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Kærligheden til britpoppens mørksexede 90'er-konger er ikke bare tydelig, men gennemtrængende på denne andet album fra københavnerkvintetten. Martin Grønnes melankolske rumklangindsmurte vokal minder om Mr. Andersons, og understøttet af både Butlersk guitar og sfærisk baggrundssynth har Virgin Suicide kørt sig selv i stilling som førende kandidat til opvarmning for Suede til næste koncert på dansk muld. 

Lydsiden på dette album, hvis alternative titel kunne være Dog Man Light, er et velopdragent og poleret selskab. Pour Me Love, Twistor Space og titelnummeret har alle et meget højt niveau, og med enkelte undtagelser holdes niveauet flot resten af vejen. Trommer og bas er dog i udpræget grad reduceret til en summen i baggrunden, som med dum-tchi dumdum-tchi spiller under sit potentiale, hvilket reducerer de få vildslupne passager til fjervægt. 

Virgin Suicide er cool, energisk, og melodisk og får en varm anbefaling herfra. Er du fan af Suede, måske især de tidlige år, så tilføj en ekstra stjerne på huset. Og tjek så lige koncertkalenderen – bandet turnerer i hele oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA