Nyhed

12 nye navne til Spot Festival

GAFFA.dk – Alt om musik

Spot Festival, der befinder sig på flere spillesteder i Aarhus den 9.-13. maj, præsenterer i dag 12 nye navne: Cezinando, Hugo Helmig, irrelevantbitch101, Kajsa Vala, Kihla, Kippenberger, Molina, Morild, SASSY 009, Skylar Fri, The Attic Sleepers og Virgin Suicide.


Cezinando
 (NO)
Den kun 22-årige nordmand Kristoffer Cezinando har allerede længe været en del af den norske hiphopscene. Som 16-årig udgav han sin første ep, og siden har han udsendt endnu en ep samt tre fuldlængde-albums. Albummet Noen ganger og andre fra 2017 modtog ros fra den norske presse, og den unge musiker har tilmed vundet flere musikpriser i Norge. Cezinando har også lavet musik til den norske serie Skam.

Hugo Helmig
Hugo Helmig har på kort tid sat sit navn på den danske pop-scene. Den unge Helmigs musik bærer præg af singer-songwriter-traditionen, og med sange, der også bevæger sig i funk, soul og blues, er der både plads til dans og følelser. Anden single fra Hugo Helmigs hånd ”Eyes Wide Shut” udkom i december, og en forårsturné er allerede offentliggjort.

GAFFA har tidligere skrevet følgende om Hugo Helmigs allerførste koncert, på HeadQuarters i Aarhus: "Og Hugo og bandet kan sagtens bidrage til vokseværket. Selvom de holder sig i den poppede genre, er der stadig lidt at arbejde med stilmæssigt, men rent musikalsk fejler det ingenting. De har styr på det, og hvem går egentlig også op i de små fejl, når musikken spiller?"

irrelevantbitch101
irrelevantbitch101 er udsprunget af den danske undergrundsscene og tilbyder dansabel popmusik. Under overfladen beskæftiger han sig dog med temaer såsom afhængighed og seksualitet, der vidner om, at der er tale om en ung performer med noget på hjertet. Første single, "Unknown Wonders", er en forsmag på alt dette samt en forløber for debut-ep'en, Fresh Meat EP, der udkommer i starten af 2018 via pladeselskabet Escho.

Kajsa Vala
Kajsa Vala bevæger sig i musik med rødderne i det skandinaviske. Dette er måske ikke den store overraskelse, idet hun har en islandsk mor og en dansk far. Efter mødet med Nashville, hvor hun har boet flere gange, har hun dykket helt ned i sangskriver-håndværket og sat sig eget præg på americana-genren. Kajsa Vala har travlt både som tekstforfatter, sangskriver, vokalist samt mestrer både en akustisk samt en elguitar.

GAFFA har tidligere skrevet følgende om Kajsa Vala live på HeadQuarters, under Spot Festival 2017: "Trods massive monitorproblemer med eksplosive udbrud fra maskineriet var Kajsa Vala og hendes orkester overlegne. De lod sig simpelthen ikke slå ud. Der var ellers god lyd i den lavloftede kælder, der udgør spillestedet HeadQuarters, når der ikke var udfald. Det fik vi at høre allerede fra første nummer, hvor Kajsa Vala og band gik på scenen og bare sang i flot vokalharmoni. Herefter gik de fire bandmedlemmer ud til deres respektive instrumenter: Trommer, bas, guitar og noget, der mindede om en stationær harmonika. Den lød som et helt strygerensemble."

Kihla
20-årige Kihla beskriver sin egen lyd som en blanding af pop, r&b og futuristisk jazz – alt sammen skabt på en iPad med Garageband. Selvom midlerne er små, er effekten stor, og i 2017 løb hun med Spinnup-legatet, der hvert år udleveres af Royal Beer og Spinnup.

Kippenberger
Den tidligere frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava, Tobias Kippenberger, er nu på vej med et soloudspil efter en treårig pause fra den danske musikscene. Den nye solokarriere blev skudt i gang i september 2017 med debutsinglen "Op og ned i showbiz", hvor sangeren nu synger på sit modersmål og har skiftet rocken ud med en mere poppet musikalsk åre.

Artiklen forstsætter under videoen

Se musikvideoen til "Op og ned i showbiz" fra 2017:


Molina
Danske Molina er producer, musiker og sangerinde, som blandt andet kan tælle Sir Elton John blandt sine erklærede fans. Der er tale om synthpop med en næsten mekanisk lyd, der komplementeres af Molinas vokal. Debut-ep'en Corpus modtog roser fra både dansk og international presse, hvor blandt andet Line of Best Fit udnævnte Molina til en, man skal holde øje med.

Morild
Morild er seneste band på den voksende danske atmosfæriske black metal-scene sammen med bands som københavnske Solbrud og aarhusianske Sunken. Det københavnske band blev dannet i 2016 og udgav deres første ep, VI, i september 2017. Anmelderne har været positive både overfor deres første udgivelse samt deres live-performances. Musikken er en mørk blanding af udadvendt black metal og indadvendt shoegaze med en flosset, skrigende vokal, der formidler et dybt og dystert univers.

SASSY 009 (NO)
Trioen SASSY 009 er et af de seneste skud på stammen af norske popbands, der er ved at bryde frem. De står bag elektroniske pop-produktioner tilsat tunge beats, der får selskab af drømmende vokaler og en karakteristisk fløjte. Deres lyd rammer balancen mellem pulserende club-atmosfære og stille elementer. Debut-ep'en, Do You Mind, fra 2017 har fået gode ord med på vejen.

Skylar Fri
Skylar Fri er en dansk popartist, hvis musik er bærer af elektroniske og drømmende elementer, som kan høres gennem sangerindens vokal og synth-melodier. Singlen "Better" fra ep'en "Lyng Land" fik fine ord med på vejen af både Noisey, Hilly Dilly og The Line of Best Fit, der beskrev den som "a gleaming, slo-mo electronic pop dream". Seneste udspil fra Skylar Fri er singlen "Gold Rush", der udkom den 9. februar 2018.

The Attic Sleepers
The Attic Sleepers er en melodisk folk-duo, der udsendte debutalbummet Transit i 2017. Udgivelsen modtog flotte anmeldelser i blandt andet GAFFA og blev kåret til Ugens Album på P4. I 2018 påbegyndte duoen en turné i Tyskland med flere udsolgte koncerter, som fortsætter i Danmark i løbet af foråret.

GAFFA har tidligere skrevet følgende om The Attic Sleepers live på Atlas i efteråret 2017: "Bandet lagde stærkt ud med nummeret ”Lost (August)” fra den nye plade. Her fik westernguitaren og vokalen lov at være i front fra starten. Og havde man forventet Barfods karakteristiske klokkeklare tenorrøst, som den opleves på både Transit og debut-ep'en Lanquin fra 2015 ventede der en overraskelse. Vokalen var sprød og luftig, på grænsen til det hæse, og kan bedst betegnes med en reference til tv-serien Friends, hvor Phoebe Buffay bliver forkølet og opnår det, hun kalder ”Sexy voice."

Virgin Suicide
Virgin Suicide udgav deres andet album, Forever Trouble, i 2017. Bandet har spillet på flere danske festivaler og været under radaren fra både danske og britiske medier. Virgin Suicide kendetegner sig musikalsk ved deres vokalharmonier og brugen af synthesizers, der blandt andet trækker tråde tilbage til den tidlige britpop. Bandet har varslet en stribe singleudgivelser i 2018.

GAFFA har tidligere skrevet følgende om Virgin Suicide live på Posten: "De fem københavnerdrenge havde umiddelbart mest på spil. Heldigvis lod koncerten til at ligge i trygge lunger, da forsanger Martin Grønnes stemme fandt sammen med trommer, bas, guitar og keyboard under sættets første sang. “The Thrill” var ikke meget anderledes end udgaven på det selvbetitlede debutalbum. Det mest markante var, at trommer, keys og tamburin havde fået et ekstra nøk eller to frem i lydbilledet."

Spot Festival har tidligere offentliggjort følgende navne: Asbjørn, Barselona, Bisse, Ea Kaya, Fool, Gents, Iris Gold, Jada, Mike Sheridan, Natjager, Oktober, Rebecca Lou, Saveus, Turbolens, Vic Shinobi, Yangze, Albert af Ekenstam, Alexander Oscar, Anya, Baest, De Underjordiske, Drew, Frida Sundemo, Fugleflugten, Hajk, Iamjj, King, Moody, Pardans, Riverhead, Rusíka.

Varm op med en playliste med alle kunstnerne på Spot Festival 2018:

 

ANNONCE