Benal: Hvis Det Virkelig Er Vigtigt

Benal
Hvis Det Virkelig Er Vigtigt

Livet er Benalt

GAFFA

CD / Sony Music
Udgivelse D. 15.09.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Rapper-Benjamin og producer-Albert har på kort tid markeret sig som et af Danmarks vigtigste hiphop-navne og har fra begyndelsen bygget deres navn på et markant musikalsk udtryk og en nævneværdig stil. Over Alberts elektroniske og enkle klangflader og ofte hårdtpumpende techno-univers er Benjamins indre rapperdæmon blevet sat fri. Og hvilken dæmon!

Hans udtryk minder mest af alt om en revisor, der har fået nok af råddenskaben bag designerbrillerne. Reciterende sin digte i den distinkte oplæserstil, som han excellerer i. Benjamin er stadig aggressivt leverende hver en sætning, til kamp mod gåseøjne-venner, frugtfade og lortefester. Også på Hvis Det Virkelig Er Vigtigt er der masser af kød og blod i hver en sætning: “Vær ligeglad, hvordan du har det med mig, bare du har det med mig/ Alle de ture op ad bakke, nu’ det bagateller.” Poetiske krummelurer i hverdagsfortællinger, som gør albummet lytteværdigt.

Orgi-E showstjæler dog Hele Tiden og bryder den monotone rapstil fra Benjamin. Resten af gæstelisten byder på en stor flok prominente sangerinder, som leverer kontrast til Benal-universet, hvor Liv Lykke fungerer bedst på den skæve Om Dig, mens Medina falder mest igennem med sit Rihanna-forsøg på titelnummeret.

Bedst er Benal, når de selv klarer skærene og Benjamin leverer øm baryton på omkvædene – uden stor spændvidde, men masser af følelse. Som på den effektive Babelfisk eller den Hot Chip-citerende Uh Babe, andet albums bedste skæring.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA