Nyhed

Benjamin Hav tager på sin første turné som solist – med stort band

GAFFA.dk – alt om musik

På efterårsturné med hele syv musikere

Benjamin Hav overraskede stort, da han i begyndelsen af januar 2020 udgav sine to første soloalbum, Spice Up Your Life og Dit syge dyr uden varsel og med kun en uges mellemrum – efter at have turneret med duoen Benal helt op til december 2019. Der var herefter lagt op til en stribe koncerter som solist i 2020, men coronavirussen ville det anderledes, og først nu er Benjamin Hav klar til at annoncere sin første soloturné – med stort band. I mellemtiden har han udsendt sit tredje soloalbum, Tesla, der udkom den 5. marts.

"Jeg har nu udgivet tre fantastiske albums. Der er så meget, jeg har villet vise. Så meget kærlighed, jeg har villet formidle gennem mit band. Danmarks bedste musikere er med mig. De har nu stået opmagasineret i et øvelokale i snart tre år. Nu støver vi hinanden af og melder klar! Nu tror vi på det!" siger Benjamin Hav i en pressemeddelelse.

Med sig har han bandet Familien alias Emil Falk (guitar), Birk Nevel (trommer), Kristoffer Sjelberg (trommer), Bastian Sjelberg (bas), Andreas Stigkjær (keyboard), Troels Mørkeborg (saxofon) og Torben Jensen (saxofon) – en række yderst erfarne musikere, der blandt andre har optrådt med Thomas og Hugo Helmig, Bikstok, Mew, Shaka Loveless og mange flere.

"Jeg opererer i et spændfelt, der rækker fra renfærdig sindighed til brassband-konfetti. Man kan næsten sige, at jeg rummer både Adele og Kanye, og nu bliver jeg selv helt pinlig, for det er selvfølgelig ekstremt klamt at referere til de største derude," siger Benjamin Hav videre. "Det bliver mødet mellem grænseløse ambitioner, højtragende drømme og bevægende hofter".

Benjamin Hav har endnu ikke optrådt live som solist for et publikum, men han kunne dog opleves med sit liveband til det TV 2 Zulu-transmitterede GAFFA-Prisen 5. marts, hvor han gav en stort anlagt performance, der nu kan ses på TV 2 Play.

Ved samme show modtog han også GAFFA-Prisen i kategorien Årets Danske Hiphop-Udgivelse for albummet Dit syge dyr – og gav efterfølgende et yderst underholdende vinderinterview.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Pris-vinder Benjamin Hav: ”Det var dumt af jer at stemme på mig”

Benjamin Hav og Familien kan opleves her:

To. 14/10 – Herning, Fermaten

Fr. 15/10 – Odense, Posten

Lø. 16/10 – Kolding, Godset

To. 28/10 – København, Store Vega

Fr. 29/10 – Aarhus, Train

Fr. 26/11 – Roskilde, Gimle

Lø. 4/12 – Aalborg, Skråen

Billetsalget begynder 31. marts klokken 10. Køb billetter via www.gig.to/benjaminhav

Varm op med Benjamin Havs optræden hos Hugorm til GAFFA-Prisen 2021:

ANNONCE