Nelson Can: EP3

Nelson Can
EP3

Nuanceret og hypnotiserende melankoli

GAFFA

Album / Alcopop! Records
Udgivelse D. 29.09.2017
Anmeldt af
Simon Nielsen

Det er fristende at påstå, hvordan Nelson Can er på vej i samme fodspor som Baby In Vain. Foruden at have det tilfælles at være hver sin rocktrio, har de begge ret mange udgivelser bag sig. Melankolien er gennemgående i varierende nuancer, og så er Storbritannien vilde med dem. Men så er den heller ikke meget længere. Hvor Baby In Vain stadig har fat om ungdommens udtryk, omfatter Nelson Can en modenhed, der har vokset sig stærk og gennemgående. De nuancerede lydflader er blevet bredere, detaljerne er blevet finere, og lydbilledet er hypnotiserende.

EP3, efterfølgeren til debutalbummet Now Is Your Time To Deliver, omsluttes lytteren af grumset fuzz og dragende garageflader. Som altid er det melodiske sat helt frem i lydbilledet, og det er gjort helt uden den der guitar, som alle snakker om. Break Down Your Walls er med sin atmosfæriske intro lige dele tung og smuk og sender tankerne af sted mod Jefferson Airplane, og hvordan bandet fra San Francisco sikkert havde set ud, var de blevet dannet 40 år senere.

Signe Tobiassens varierende bas-grooves er et udtryk for den alsidighed, som EP3 byder på, og under Downtown skrues der op for de hypnotiserende basgange, imens Selina Gins vokal bevæger sig over de mørke toner. Der veksles konstant mellem dybsindig storslåethed og betagende intensitet, hvor Miracle er næsten altomfattende.

EP3 er et værk, der viser sig i sit helt rette format. Det er gennemarbejdet, nuanceret og viser, hvordan Nelson Can er vokset siden begyndelsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA