DICTE + HEMPLER
Uppers

ANMELDELSE: Claus Hempler er tilbage med hjælp fra Dicte

GAFFA

Album / Stunt Record
Udgivelse D. 11.11.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Dicte og Claus Hempler har med solid succes turneret sammen med deres respektive bagkatalog og beriget hinandens sange med deres unikke vokaler. Claus Hemplers ultra cool croon og Dictes mere bidende vokal. Det fungerer rigtig godt på en scene, og sammen med guitaristen Mika Vandborg har de udviklet deres helt eget sammenspil.

Men nu har duoen fået mod på mere med Uppers og indspillet et studiealbum med nye sange, der altså ikke læner sig om ad et velkendt oplæg. Formatet er dog meget det samme med en sparsom instrumentering, hvor melodierne er guitarbårne i deres form og udfoldelse. Sine steder med lidt mere rytmisk opbakning og keyboards. Det begrænser sangene noget, fordi de står ivrigt på spring. Det er nemlig godt drejede sange, som har fundet frem til Uppers, der står i den kølige americanas tegn, hvor vokalerne kan lege listigt i det neddæmpede lydbillede med Mika Vandborgs guitar som det dramatiske højdepunkt.

Men sangene får aldrig lov til for alvor at folde sig ud i dette format, hvilket er ærgerligt, fordi Uppers tilnærmelsesvis er et forklædt soloalbum fra Claus Hemplers hånd, der ikke har udgivet eget materiale siden 2007. Bevares, Dicte synger med og har bidraget til sangskrivningen, men den førende vokal og hele tonen er Claus Hemplers.

Og han skuffer ikke, hvis man er til de store tempererede sange, der begiver sig ud i de regnvåde gader eller forsvinder i sommerens døsige dis. Det er Hempler classic i de drømmende Sunshine Meltdown og My Thoughts Go Out Like Wild…, som for alvor beviser, at han har været savnet som original sangskriver. Men det er måske lidt som i The Breaks Don’t Work, hvor han er på vej downhill. Han ved aldrig helt, hvor han er på vej hen.

Uppers byder derfor på oceaner af klasse med en ydmyg Dicte, der vokalmæssigt bakker flot op om Hemplers sange. Der er tale om et meget formfuldendt vokalmatch mellem de to, der nu også virker til at have fundet de fælles sange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA