x
Get Your Gun: Doubt Is My Rope Back To You

Get Your Gun
Doubt Is My Rope Back To You

Mørket, der ikke giver slip

GAFFA

Album / Empty Tape
Udgivelse D. 13.10.2017
Anmeldt af
Simon Nielsen

De siger, der er mørkt derovre i Jylland. Og jeg har på fornemmelsen, at de har ret. Jeg har på fornemmelsen, at dagene er lidt kortere, at månen er lidt mørkere og dagene lidt mere blæsende og regnfulde. Get Your Gun kommer fra Jylland, fra Øster Brønderslev, et sted mellem Hjørring og Aalborg. Og jeg har på fornemmelsen, at brødrene Simon og Andreas Westmark er vokset op med lidt mere mørke og regnvejr end alle os andre. Get Your Gun er omsluttet af mørke – det bevidste de på debutalbummet The Worrying Kind, og på Doubt Is My Rope Back to You trædes der dybere ind i melankolien, hvor det sjælelige forfald udvikler sig i takt med dystopien, vi længe er gået i møde.

Doubt Is My Rope Back To You er som et soundtrack til den verden, vi ser os selv leve i. Det er hudløst ærligt, skræmmende og iscenesat igennem dystre lydflader, der strækkes ud over tre kvarters atmosfærisk og altomsluttende musikalsk mørke. Det er næsten som om, at Get Your Gun i årene imellem er blevet mere tungsindige. Som om de har fundet sit rette ståsted i post-rockens post-apokalyptiske univers – et ståsted, hvor de finder trøst og bekvemmelighed. Og som lytter trækkes jeg ind i det altomsluttende univers under Love Like Feathers, og jeg fastholdes, imens jeg mister grebet om frihedens optimisme. Jeg får undervejs lyst til at finde våbnet frem, og jeg løsrives ikke af mørket før tre kvarter senere.

Get Your Gun er mørkemænd, som kun Nick Cave og Mark Lanegan kan være det. Mænd, der øjensynligt har levet i sorg, mørke og i selskab med dæmonen, der har bidt sig fast på ryggen. Det er svært at forestille sig, hvordan den danske velfærdsstat kan have opdyrket så meget håbløshed, og er du i tvivl hvordan, har You’re Nothing svaret. Andreas Westmarks dybe og fængende baryton lyder unægteligt, som var det netop Nick Cave, der havde kigget forbi studiet for at udlåne sin stemme til de overrumplende toner. Stemmen er overbevisningsevnen i musikkens ulmende univers, og under Open Arms opbygges en messende spiritualitet, der bevæger sig ind i det ti minutter lange Enough For Everyone.

Igennem Doubt Is My Rope Back To You er det svært at forestille sig, hvordan mørket nogensinde vil give slip. Get Your Gun har ladet sig omslutte af mørket, og de har overbevist mig om at gøre det samme. De finder trøst i tvivlen, i melankolien og i det dystopiske rum, og de formidler det mesterligt igennem udstrakte og dommedagsbetonede lydflader.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA