Nyhed

GAFFA anbefaler: Novembers koncerter

GAFFA.dk - Alt om musik

Det gule, brune, gyldne efterårskalenderblad er vendt, og vi ser frem mod årstidens sidste måned. For netop i disse korte, mørke dage, er det oplagt at varme sig ved sprøde musikalske toner og store liveoplevelser, der (ligesom éns ånde kulden) bliver hængende i luften. Traditionen tro har GAFFA således håndplukket de bedste koncerter, som du stadig kan nå at få billetter til i den kommende måned:

2/11 Run the Jewels, Tap1

""We came to burn this motherfucker down," lyder det fra karismatiske Killer Mike. Og tændt ild blev der. En ild, der var så rødglødende og altopslugende, at selv ikke de stride strømme af regn, kunne slukke den igen.” Sådan lyder det i GAFFAs 5-stjernede anmeldelse af Run the Jewels koncert på NorthSide i sommer. Den amerikanske hip hop-duo bestående af makkerparret El-P og Killer Mike har høstet mange anmelderroser. Deres tredje og nyeste album Run the Jewels 3 udkom juledag sidste år og fik prompte GAFFAs 6-stjernede stempel. RTJ er bare top nice – så brug denne torsdag aften på at opleve dem på Tap1 på Amager! 

2/11 The Minds of 99, Skråen (turnéstart, på Danmarksturné i november)


Post-punk-bandet bag hittet ”Det er Knud som er død” tager på turné. The Minds of 99 er aktuelle med ep’en Solkongen del 1, og den er blevet præmieret med hele 5 stjerner hos GAFFA. I aften sparkes Solkonge-turnéen i gang på Skråen i Aalborg, og publikum kan se frem til en stærk musikalsk levering såvel live som i studiet. Bandets seneste koncert på Wonderfestiwall i sommer blev nemlig også en 5-stjernet affære, og GAFFAs anmelder beskrev oplevelsen som ”en fremragende koncert, hvor The Minds of 99 endnu engang får vist, at de hører til i toppen af dansk elektrorock."

3/11 Future Islands, Tap1 (få billetter)


Det amerikanske synthpop-band associeres nok mest med den evigt karismatiske Samuel T. Herring i front. Han kan skifte fra smørblød vokal til growl på et splitsekund og er blandt andet kendt for sin særegne dans og for at slå sig selv på brystet. Og nå ja, så skriver gruppen også glimrende sange. Bandet er i år aktuel med albummet The Far Field, der har høstet anmelderroser verden over – og fået 5 stjerner hos GAFFA. Bandet leverede ligeledes en 5-stjernet optræden på Roskilde Festival i år, samt en 6-stjernet koncert på Jazzhouse i København i starten af 2017. Mon ikke drengene holder samme niveau fredag aften på Tap1?

3/11 Velvet Volume, Fermaten (fortsætter Danmarksturné i november)


De tre aarhusianske søstre, der udgør bandet Velvet Volume, har netop udgivet deres længe ventede debutalbum Look Look Look!, der på én gang både er legende, hårdt rocket, tøset og mandhaftig. Albummet strøg ind på GAFFAs liste over oktobers bedste udgivelser, og i den 5-stjernede anmeldelse af pladen blev den beskrevet som ”kompromisløst, enormt energisk og et tydeligt udtryk for, hvordan søskendetrioen bare er rockfans ligesom alle os andre”. Kvinderne er også kendt for at give den god gas på scenen, som deres 5-stjernede koncert på Spot Festival i år fint repræsenterer. Her skrev GAFFAs anmelder ganske enkelt: ”Rocken er ikke død, og Velvet Volume giver den nyt liv.”


LÆS OGSÅ: Ikke en fucking døgnflue - På vejen med Velvet Volume 

3/11 Annika Aakjær, Musikhuset (turnéstart, på Danmarksturné i november)


Skuespiller, sanger og sangskriver Annika Aakjær har efterhånden fået slået sit navn fast på den danske musikscene. Hendes første album, Lille Filantrop fra 2008, udløste gode anmeldelser, adskillige prisnomineringer og en hæderspris. Med sit seneste album Lykkens Gang fra 2016 bevæger Annika Aakjærs lyd sig fra et singer-songwriter-univers med folk- og rock-instrumentering til et mere elektronisk synth-pop-udtryk. Teksternes høje standard og den kraftfulde, karakteristiske vokal er dog som altid kendetegnet for Aakjær – så det tegner godt. Til koncerten fredag aften har hun et band i topform, et bagkatalog på tre album og også noget helt nyt materiale.

4/11 Cancer, Studenterhuset i Aalborg (turnéstart)


Når Nikolaj Vonsild og Kristian Finne drager på danmarksturné, kommer de til at optræde i tre forskellige formationer, nemlig som duo, trio og kvartet. Til koncerten i Studenterhuset optræder de som duo, så det er altså en forholdsvis intim oplevelse man som publikum kan se frem til. Bandet har selv udtalt at ”Vi elsker at finde nye indgangsvinkler til vores kompositioner, sange og tekster. Vi vil til efteråret arbejde med vores musik i tre forskellige live-inkarnationer, der holder oplevelsen af sangene levende for både os som band og for publikum. Vi glæder os meget til at komme ud og spille og håber at se så mange mennesker derude som muligt.”

7/11 Black Rebel Motorcycle Club, Posten (spiller også på Train 8/11)


Det amerikanske rockband er for tiden på Europaturné, og kommer i den anledning forbi Danmark, hvor de giver tre koncerter (koncerten i Vega er udsolgt). Til koncerten kan publikum formentlig forvente at høre en masse af det nye materiale fra motercykelklubbens kommende album, Wrong Creatures, som bliver udgivet i starten af næste år. Det forestående album er det første siden udgivelsen af Specter at the Feast tilbage i 2013. Albummet fik dengang fire ud af seks GAFFA-stjerner, med dommen: ”Motorcykel-drengene har atter lagt sig ud i overhalingsbanen med et udspil, der cementerer, at bandet har hældt brændstof på til endnu en tur ud af rockens landevej”. Mon de også giver den gas på kværnen på den kommende plade?

LÆS OGSÅ: Black Rebel Motorcycle Club - Verden er et fucked up sted 


9/11 Mount Kimbie, Vega (få billetter)

Den engelske duo Mount Kimbie mestrer de slæbende grooves, de legende keyboard-melodier og de atmosfæriske vokaler, der gør deres albums til et forunderligt, farverigt og musikalsk landskab. Douoen består af Dominic Maker og Kai Campos, som efter tre års intensivt arbejde er engelske Mount Kimbie klar med et nyt album, som udkom i september i år. Albummet Love What Survives inddrager imponerende gæstestjerner som blandt andre James Blake, King Krule og Micachu.


10/11 Carpark North, Scandinavian Congress Center Aarhus (spiller også i Royal Arena 11/11 og AAKC, Aalborg 18/11)

De tre barndomsvenner drager i denne måned på Arena-tour, hvor de kommer til at spille deres største koncerter til dato. Derfor har de også lovet, at de med sig på scenen vil have et stort lysshow og en række effekter, der ikke tidligere er set. Derudover har de netop udgivet albummet Hope, som de har brugt det sidste år på at indspille, og derfor vil man kunne opleve splinternye sange til koncerterne.
Det nye album indeholder blandt andet bandets allerførste dansksprogede single ”Håb”, som handler om forsanger Lau Højens følelser, efter hans mor fik konstateret kræft. Man kan tilsyneladende forvente, at den store arena-rock også ville have sine følsomme øjeblikke.


14/11 Moses Sumney, Vega

Den amerikansk-ghanesiske præstesøn fra Los Angeles bruger loopede spor og vokaleffekter til at skabe et rigt univers af stemninger. Da han først begyndte at spille guitar, opdagede han hurtigt, at han ikke besad tålmodigheden til at lære andre kunstneres sange. Han har derfor altid haft en stærk trang til at skabe selv, hvilket har ledt til et eksperimenterende, skrøbeligt og stormfuldt univers, hvor hvert eneste knæk og stemmebrist bliver fremhævet. Hans seneste album, Aromanticism, udforsker menneskets emotionelle natur og kombinerer et par gode lag fusionsjazz over elektrokompositioner, der er sært søgende i deres spirituelle lyd.


14/11 Jason Isbell, Dr Koncerthusets Koncertsalen (få billetter)

Den populære amerikanske country/rock/folk sanger indledte karrieren som del af det stadig aktive band Drive-By Truckers, men de sidste ti år han begået sig som solist. Hans seneste album, "Something More Than Free" fra 2015, gik direkte ind som nummer ét på Billboards Rock, Folk og Country-hitliste og indbragte derudover to Grammyer for bedste Americana-album og bedste American Roots-sang. Nu er han på vej med et nyt album, og det bringer ham og bandet The 400 Unit forbi Danmark.


15/11 Princess Nokia, Vega

Det spanske Harlem rykker for en aften ind i hovedstaden, når den feministiske og aggresive rapper Princess Nokia stiller sig bag mikrofonen på Vega. Den selvudnævnte rap-prinsesse har med sine minimalistiske beats gjort sig bemærket som en af de nye stemmer, der skal være med til at vise vejen for moderne hiphop i det 21. århundrede – blandt andet fordi hun er en højlydt stemme i kampen mod fordomme og diskrimination. Hun gjorde sig senest bemærket, da hun kastede varm suppe på en rascist i metroen, så man kan tilsyneladende forvente en koncert, der er fyldt til randen med attitude.15/11 Uffe Lorenzen, Dexter (turnéstart, op Danmarksturné i november)

Uffe Lorenzen er den karismatiske mand bag syrerockbands som Baby Woodrose og Spids Nøgenhat. Han har været at finde på den danske rockscene siden slutningen af 80’erne som Lorenzo Woodrose, men nu kan han opleves på sin første egentlige soloturné – endda under sit borgerlige fødenavn, Uffe Lorenzen. Med sig har han en 12-strenget akustisk guitar, solomateriale, klassikere fra Spids Nøgenhat-tiden og covers af personlige yndlingssange fra de go’e gamle 60’ere og 70’ere, når han skyder turnéen i gang på Musikhuset Dexter onsdag den 15. november. I år spillede han en 4-stjernet koncert på Roskilde Festival, der affødte kommentaren: ”Lorenzo Woodrose har en naivistisk og helt uimodståelig humanistisk, skæv (og syret) indgang til hele verden. En verden, man gerne vil være en del af, når man træder ind.” Velkommen i Uffe-land.


16/11 Blaue Blume, Posten Odense (turnéstart, op Danmarksturné i november)

Efter knap et år i studiet, hvor Blaue Blume har skrevet nyt materiale, er den ambitiøse og meget roste art-popkvartet med den særegne vokalist Jonas Smith i front nu klar med en tour rundt i Danmark, der bliver skudt i gang denne torsdag aften på Posten i Odense. Turnéen bliver i forbindelse med en kommende ep-udgivelse, hvor forløberne ”Macabre” og ”Ebony” allerede er ude. Blaue Blume er tidligere blevet rost for deres intense koncerter, hvor GAFFA gav dem 5 stjerner på Roskilde Festival 2016, og kaldte oplevelsen ”en prægtig koncert, som kun efterlader lytteren med ét spørgsmål: Hvorfor har Blaue Blume ikke for længst fået et internationalt gennembrud?”


22/11 Mastodon, Store Vega (få billetter)

Det ikoniske amerikanske kultmetalband Mastodon er på tour i Europa. Det internationalt anerkendte band debuterede med albummet Remission i 2002 og udgav i foråret deres syvende studiealbum, Emperor of Sand. Et udspil, som GAFFAs anmelder Keld Rud tildelte 5 flotte stjerner og kaldte det ”et album, der bygger bro mellem de længere, komplekse progressive sange og korte, fængende rocknumre.”

Efter koncerten i Store Vega onsdag d. 22. skal man dog forberede sig på at have ondt i håret torsdag morgen. For det bliver både med special guests Red Fang og support fra Russian Cirkles. I øvrigt optræder bandets langvarige ven og samarbejdspartner, Scott Kelly fra Neurosis, sammen med dem på scenen. Han vil bidrage som en del af en speciel sætliste.

22/11 Little Steven, Amager Bio (få billetter) 


Amerikanske Steven Van Zandt aka Little Steven med bandet The Disciples of Soul besøger Danmark i slutningen af november – og det er noget af et scoop. Little Steven er både guitarist og stiftende medlem af Bruce Springsteens E Street Band. Derudover er han medlem af Rock and Roll Hall of Fame, producer, sangskriver, tv- og filmkomponist og skuespiller i serierne The Sopranos og Lillyhammer. Hans seneste koncert i Danmark løftede i sommer taget på et propfyldt Amager Bio, og her fik han 6 flotte stjerner af en begejstret GAFFA-anmelder, der beskrev koncerten med ordene: ”Det er ikke hver aften, man oplever en så helstøbt koncert – eller en karismatisk kunstner, der i dén grad holdt mesterklasse udi soul af den mest fuldfede slags.” Nu gør han det igen!


LÆS OGSÅ: Med udsigt fra E Street Band - En samtale med Little Steven 

23/11 Get Your Gun, Radar (turnéstart)


De nordjyske brødre Simon og Andreas Westmark udgør indierockbandet Get Your Gun. De er aktuelle med albummet Doubt Is My Rope Back To You, der udkom i sidste måned, og som følger op på deres debut The Worrying Kind fra 2014. Den nye udgivelse har fået en 5-stjernet anmeldelse hos GAFFA med kommentaren: ”På Doubt Is My Rope Back To You trædes der dybere ind i melankolien, hvor det sjælelige forfald udvikler sig i takt med dystopien, vi længe er gået i møde”. Nu drager de ud på en mørk europaturné med deres dystre musik – og turen skydes i gang på Radar torsdag den 23. november.

26/11 The War on Drugs, Tap1


Det Philadelphia-baserede rockband, The War on Drugs, er på turné, og billetterne til deres koncert på Tap1 den 25. november blevet revet væk. Derfor spiller de en ekstrakoncert dagen efter samme sted. The War on Drugs er aktuelle med deres fjerde fuldlængde album A Deeper Understanding, og det er blevet præmieret med hele 5 stjerner hos GAFFA. Pladen blev i den forbindelse beskrevet som ”et rum af drømme og støj, hvor kontrasterne imellem det komplicerede og lette omfavner lytteren, opbygges der en sonisk historie, der ikke alene kommer til udtryk i musikkens kompositoriske opbygning, men også i vokalens bevidsthedsstrøm.” 

LÆS OGSÅ: The War on Drugs - Livet kan være meget intenst


28/11 True Nord, Posten (turnéstart, på Danmarksturné i november-december)

Elektro-duoen True Nord består af de to Nephew-medlemmer Kristian Riis og René Thalund. De udgiver i november deres debutalbum +N, som er kommet til verden, mens de rejste rundt i verden for at samle inspiration. Om albummet har Riis udtalt: ”Vores arbejde med True Nord er at komme væk fra en konform forestilling om det stringente band. For os er musikken et samarbejde mellem os og alle de indtryk og musikalske idéer, vi har fået fra de folk, vi har mødt på vores rejse.” Blandt de folk, de har mødt på rejsen, og som har været inde over albummet, er blandt andre Leah Shapiro fra Black Rebel Motorcycle Club, Adam Olenius fra Shout Out Louds og Mathias Berthelsen fra danske The Entrepreneurs.


30/11 Aksglæde, Radar (turnéstart, på Danmarksturné i november-december)

Den unge sanger og sangskriver Jacob Aksglæde aka. Aksglæde kommer forbi 10 danske byer på sin Fortrudte Fortielser-danmarksturné, som er opkaldt efter hans nyligt udgivne ep af samme navn. GAFFA tog en snak med den velklædte dansemus i forbindelse med ep'ens udgivelse, hvor Aksglæde selv beskrev sin musik som kantet og dansabel pop: ”Som menneske er jeg nok en mellemting mellem humoristisk og melankolsk. Derfor opstår der ofte en bittersød stemning i min musik, som både favner noget ironisk og noget oprigtigt."

LÆS OGSÅ: Aksglæde - Bittersød pop fra den musikalske farvepalet

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:


Tina Dickow, Jacob Dinesen, Magtens Korridorer, Marvelous Mosell, Phlake og Scarlet Pleasure: Samtlige novemberkoncerter er udsolgt


4/11 Cigarettes After Sex, Vega

4/11 Gorillaz, Royal Arena

5/11 Madness, Vega


6/11 Black Rebel Motorcycle Club, Vega

9/11 Thåstrøm, Vega

12/11 Jungle, Jazzhouse


12/11 Kaleo, Vega

14/11 Joey Badass, Vega

14/11 Queens of the Stone Age, Tap1


15/11 Marilyn Manson, Kulturværftet, Helsingør

15/11 Stone Sour, Den Grå Hal

15-16/11 Grandmaster Flash, Pumpehuset


18/11 Anohni, Musikhuset Aarhus

ANNONCE