x
Keminova Cowboys: Prinsessen af Jylland

Keminova Cowboys
Prinsessen af Jylland

På togt ned gennem Jylland

GAFFA

Album / Holy Smoke Records
Udgivelse D. 03.11.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er noget af et jysk sammenrend, som man løber ind i hos Keminova Cowboys. Et jysk all-star band bestående af Sonja Hald, Laura Mo, Telestjernen og Ulvetimen. Og det er også tanken at dyrke det fælles jyske gods, som er idéen bag Keminova Cowboys, som den blev udklækket af Rasmus Mørup, der er manden bag Telestjernen. Og så skulle hele molevitten i hus på en weekend.

Og der er også en hel del cowboyridt over albummet, hvor der skydes, før der spørges. Formen er løs, og det lyder af en bunke bonderøve, der holder en gedigen fest. Og så spilles der op imod jyske trubadurer som Lars Lilholt, Poul Krebs og Allan Olsen. Det er jysk americana med hængerøv, og der er godt med banjo og pedal-steel guitar på de livlige sange.

Men det er mere charmen og det tilnærmelsesvis kitschede end originaliteten, som bærer sangene. Til gengæld bliver der budt på uanede mængder af musikalitet og spilleglæde. Sangerinden Laura Mo stikker dog op i sine indslag med en vibrerende og skarpsleben vokal, der leger fornøjeligt med banjo og råbekor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA