Nyhed

Her er de 12 udvalgte til KarriereKanonen 2019

GAFFA – alt om musik

KarriereKanonen har udvalgt 12 navne, som går et fokuseret talentforløb og en koncert på Spot Festival i møde

Et rekordstort antal kunstnere har ønsket at deltage i årets KarriereKanonen. 1706 navne fra det danske vækstlag har gennem det seneste år uploadet deres musik til KarriereKanonens platform, og nu har juryen lyttet dem igennem og udvalgt 12 navne, som skal gå videre i talentudviklingsforløbet.

De 12 udvalgte er: Angående Mig, Aisle, Frida Diamant, Statisk, Høker, Undertekst, Patina, Elyss, GIMI, MindreEnd3, Philip Pors Jepsen og Turi.

De forskellige artister dækker et musikalsk spektrum, der strækker fra syret hiphop over electro-soul og dansepop til drømmende indierock. Om de musikalske tendenser blandt årets kunstnere udtaler jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen:

- For det første er årets kunstnere ikke bange for den gode popsang. Navne som Elyss, GIMI og Aisle laver velproduceret elektronisk popmusik på et ret imponerende niveau. Det er friskt og fængende. For det andet ligger den poetiske overligger højt. Der er rigtig mange danske tekster i år, og flere af de udvalgte kunne meget vel udgive digtsamlinger.

Jensen påpeger også, at de udvalgte navne vidner om, at analoge instrumenter er på vej tilbage:

– Efter et par år, hvor det meste populærmusik har været lavet på computer, er det helt tydeligt, at der nu er en bølge af navne på vej, som står i øvelokalet.

I den kommende tid vil de 12 navne modtage karriererådgivning og coaching, før de skal optræde ved årets Spot Festival. Her bliver antallet reduceret til otte finalister, der skal optræde til Smukfest. Herefter bliver tre vindere kåret, som hver modtager et skræddersyet karriereudviklingsforløb hos Bandakademiet, airplay samt et spillejob på Smukfest 2020.

Tidligere vindere af KarriereKanonen tæller blandt andre Magtens Korridorer, Marie Key Band, Katinka, The Minds of 99, Djämes Braun, Ravi Kuma og Sonja Hald.

LÆS OGSÅ: Reportage: Finalen i KarriereKanonen – fremtidens stjerner blev fundet

Spot Festival blider afholdt den 2.-4. maj 2019.

Medlemmer af GAFFA Plus kan købe billetter til Spot med rabat. Medlemskab er gratis, og du kan melde dig ind og køb billet via GAFFA.dk/plus 

ANNONCE