Noel Gallagher's High Flying Birds: Who Built The Moon?

Noel Gallagher's High Flying Birds
Who Built The Moon?

Eureka! Noel G betræder nye musikalske stier med succes

GAFFA

CD / Sour Mash
Udgivelse D. 24.11.2017
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Hvor lillebror for et par måneder siden gik svengali-vejen på sit album, er den mest markante nye (med)spiller hos Noel Gallagher producer David Holmes. Han har skubbet Noel ud af hans comfort zone, og denne tredje runde Flying Birds er klart hans mest nyskabende. Ever. Der er nye stilarter, flere effekter og steder, hvor den gamle Manchester-ræv virkelig overrasker.

Åbningsskæringen Fort Knox tilbagehenter noget af den inspiration, Kasabian i tidens løb har hentet hos Oasis. Det betyder inciterende trommer, synth-flader og et pågående elektronisk beat.

Holy Mountain lyder som et miks af ELO og Plastic Bertrand med et snert af Ricky Martin-"klassikeren" She Bangs. Ikke just dårligt, bare virkelig… spøjst. She Taught Me How to Fly har lidt samme drive, men en smule mere dæmpet og elegant.

Be Careful What You Wish For hinter Beatles’ Come Together og lyder også i retning af de senere Oasis-numre, hvor Noel var på vokal, men også lidt kedeligt i sit tunge beat. Black and White Sunshine lyder også klassisk, og man får her virkelig følelsen af det kompetente band, Noel Gallagher har med sig. På Love is the Law giver de den også 60'er-gas og leverer albummets stærkeste omkvæd.

De to Wednesday-mellemspil er filmiske, men tilfører ikke albummet det helt store. The Man Who Build the Moon, hvor Holmes virkelig svinger pisken, er til gengæld en episk gang Noel-Noir på noget, der kunne være et godt bud på et kommende James Bond-tema.

Det er ikke alt sammen lige i skabet, men det er et ambitiøst udspil fra Noel Gallagher. Storebror tager dette sæt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA