x
Marcus Winther-John & Per Lyhne Løkkegaard: Kapelmesterens dagbog - En sidste tur med Peter

Marcus Winther-John & Per Lyhne Løkkegaard
Kapelmesterens dagbog - En sidste tur med Peter

Fin dokumentation af Peter Bellis sidste tur i manegen

GAFFA

Bog / Winther-John Productions
Udgivelse D. 27.02.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

2017 blev året, hvor dansk rockmusiks Grand Old Man, Peter Belli, i en alder af 74 år annoncerede, at han ville trække stikket ved årets udgang. Sådan blev det – men først efter en sidste, eftertrykkelig tur i manegen, kulminerende ved en koncert i Amager Bio i december, som udkom på cd for nylig.

Nu får vi så dette sympatiske nærbillede, der – som titlen antyder – ikke er en biografi over Belli, men derimod en turnédagbog fra den sidste tur rundt i landet med Danmarks Johnny Cash.

Godt 130 rigt illustrerede siders uprætentiøs prosa af kapelmesteren for Bellis backingband De Rejsende, Marcus Winther-John, som efter en fortid i bandet Inside The Whale i halvfemserne bl.a. har ernæret sig som professionel sangskriver og forfatter til sidste års Skriv hits og sælg dem.

Vi får masser af fotos af Belli, livsledsageren June og hele bandet både på og bag scenen, nogle præsenteret grafisk som polaroid-fotos drysset ud over siderne. Vi starter i Holbæk i januar 2017, og – tro mod Bellis folkelige forankring, kan man sige – kommer vi efterfølgende godt rundt i landet, fra Ølstykke og Ebeltoft til Hjørring og Christiania.

Undervejs får forfatteren konstateret cancer, mens hovedpersonen gennem hele forløbet – og trods triumferne på scenen – er mærket af alderen og de mange helbredsproblemer, som har plaget sangeren de senere år. På den måde bliver Kapelmesterens dagbog også en glimtvis gribende beretning fra landevejen – og som sådan en passende hyldest til den store stemme, vi nu skal undvære derude.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA