x
Christina Aguilera: Liberation

Christina Aguilera
Liberation

ANMELDELSE: Ambitiøst og forvirrende stærkt comeback

GAFFA

Album / RCA
Udgivelse D. 15.06.2018
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Fra falleret 00’er-diva over The Voice-dommer til stærk contender på musikscenen anno 2018. Ingen havde troet det, men Christina Aguilera er tilbage, sgu!

”Maria” er som om, Andrew Lloyd Webber har haft et engangsknald med Kanye West og Hudson Mohawke, der minsandten også står bag som producere. En ung Michael Jackson bliver samplet og fungerer som ulidelig skrigeballon, og introen ”Searching for Maria” er taget fra Sound of Music. Altså: Én stor rodebutik, og jeg er helt forvirret. Er det her Christina Aguilera, der er så eksperimenterende og ambitiøs?!

På ”Sick of Sittin’” hører man for alvor Aguileras ambitionsniveau, med en stærk blanding af rock, r&b og hip hop, og Anderson .Paak som producer. Stærkt og uventet! Også dancehall-skæringen ”Right Moves” feat. de to jamaicanske sangerinder Shenseea og Keida er en stærk skæring. ”Like I Do” featuring GoldLink, og igen produceret af Anderson .Paak, er nok det mest tjekkede, Christina Aguilera nogensinde har udgivet. Man kan elske Aguilera som en af de store divaer, men tjekket, det har hun sgu aldrig været. Hendes vokal er tilmed blevet modereret, så man stadig kan høre at det er hende, men hvor brøleaben er gemt bare en smule væk. Godt arbejde, .Paak!

Klassiske ballader skal der også være plads til. ”Twice” udmærker og udskiller sig med mere ballast i form af sangskriver, producer og Roc Nation-artist Kirby Lauryen. ”Masochist” lugter lidt af skrigeballon, men det ér jo også Xtina! Aguilera er dog stærkest, når hun går r&b-vejen som på den smooth ”Pipe”, balladen ”Unless It’s With You” og den forpinte ballade ”Deserve”, hvilket er et af pladens højdepunkter.

Velkommen tilbage, Christina! Jeg er forvirret og glad!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA