x
Interpol: Marauder

Interpol
Marauder

ANMELDELSE: Fornyet vildskab og gnist på sjette udspil fra Interpol

GAFFA

Album / Matador
Udgivelse D. 24.08.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Onde tunger, og denne anmelder, vil påstå, at Interpol har været noget stagneret i et musikalsk dødvande. Det er derfor spændende, at de, for første gang i mere end ti år, har taget en udefrakommende producer, i Dave Fridmann (Flaming Lips m.fl.), med i studiet.

Og der er sket noget. Musikalsk virker Interpol vildere – mere punkede. Sam Fogarinos trommer fylder i lydbilledet og spiller sig jævnligt i direkte konfrontation med Daniel Kesslers insisterende staccato-riffs. Det er genkendeligt Interpol, men lidt mere skævt og overraskende.

Og i front væver Paul Banks med sin skarpe vokal et mørkt, selvbiografisk univers på numre som den fine ”The Rover” eller det nihilistiske og melodiske åbningsnummer ”If You Really Love Nothing”.

At tøjlerne er sluppet koster på de skarpe melodier, og Kesslers guitarmønstre læner sig truende op ad det kedelige. Men numre som de klassisk-klingende ”Nysmaw”, ”Flight of Fancy” og den jazzede ”It Probably Matters” holder Marauder flydende, og selv om det ikke er et perfekt album, klæder de små twists de cool newyorkere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA